發新話題

[Marui] Marui Festival 4th 新產品討論

Marui Festival 4th 新產品討論

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

點解唔出V10先
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Opica 於 2-11-2017 18:45 發表
會唔會係大日本主義施加壓力?不想俾非日本人搞89式。。。
Marui有出訓練槍比自衛隊, 可能轉換做商品的成本不高, 再加上山雞雷聲大雨點小順水推舟...
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 阿堅 於 3-11-2017 10:23 發表

就算大廠開發都要時間,再加上我真係唔相信山雞D野可以做得好過馬記
你見佢之前D glock 成槍個樣,仲話同馬記共同競爭
添紅添綠都係國9...點搞呀
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 2slow 於 3-11-2017 11:40 發表

真心唔明白點解果套野要賣7k
上下身CNC鋁, 包外部鋼part(平時D kit 冇)
cerakote(雖然成本不會太高)...等等
你計返鋁kit+全鋼外件, 其實差不多

不如問點解爬爬高個套鋼kit咁貴
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2017 13:10 發表

14000 真係見人見志
Btw佢做100套賣晒有140萬 唔知當中成本多少呢
傳聞好似之後有m9a3

我就等馬記出 睇下急打有冇平價身
D零件橫掂都上左色 唔換鋼都得
吉打而家都玩些啦coat 可能有得合理地窮玩!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 queen 於 5-11-2017 02:14 發表
馬記近年的真。重點產品通常都係臨出前半年至三個月先正式公佈(AA12就係最佳例子), 等班港台商想抄都抄唔砌, 而D常見的有辨灰色槍反而要等357年先有可能出到....

所以呢次馬記直接公佈, 即係枝槍已經研發多時隨時 ...
據日本玩槍友人說Marui跟本對外界冬機呼阿忽,
看看個支新次元vsr10就知(老臣子idea)

(信不信由你)

所以山雞兄被追擊論個人覺得是不成立的
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 6-11-2017 10:42 發表

新廁完系統未出已經比我踩,踩到出左死埋...
大佬呀... 呢個idea 完全得啖笑,當時我以為是否老闆個仔出黎參與公司運作提供既絕世好屎橋?
胡so 佬試射時仲要顯得好「驚艷」果下真是辛苦了同志...
我望見youtube d review就, 就覺得支野真係好難sell
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 6-11-2017 10:49 發表

感覺上馬記是按自己步調走,但亦唔可以完全話無視市場。
gbbr 是為一例,馬記從來都高舉電槍是實戰派皇道 ( 事實亦係 ) ,
gbbr 港台玩左十年都有了,已漸成熟,馬記仍然是推下d 廁世代應市完事,
而當時第一 ...
又多樣from日本友人的吹水野 (信不信由你)
M4 MWS 遲出貨的原因是因為些啦coat, 一搞就是遲半年
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題