35 123
發新話題

1911 : 一下多氣一下少氣係咩理由 (已解決)

知道狀況後先敢0係下身磨順...純粹比樓主參考下(因樓主套KIT價格高昂,唔敢妄下判斷)

不過而家諗返未必一定要執個下身...當時可以拎粒原裝退匣制磨左先

等隻匣低返少少可能效果一樣...始終個身貴過粒退匣制

2017 NOVA 新KIT...可見軌道相當新淨

但兩邊下身軌道底部已執過

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 11-11-2017 13:29 發表
咁樣觀察唔同實際擊發情況
嘩,師兄真係勁,個問題果然係呢件嘢搞出嚟。

blow back 弱係因為呢件嘢唔可以係個滑架後移時鎖著個撞針,導致個撞針過早縮回,所以提早斷氣。

就咁靜態睇真係完全睇唔到呢粒嘢有問題,因為手動 cock hammer 時佢係可以下下都鎖著個撞針, 可能因為手動cock hammer 慢, 所以佢就有時間升起, 但 blow back cock hammer 就快好多,佢可能升佢切, 但間中又有一兩嘢得,可能係某 D 隨機因素導致

佢升唔切既原因係條彈弓太短,冇預壓,所以回彈力度就弱,解決方法就係塞口螺絲落個彈弓窿度,俾D預壓條彈弓, 依家槍槍都爽 blow. 多謝師兄 ! 又學到嘢。

附件

13-11-2017 00:32

...終於攪掂了

引用:
原帖由 MG-42 於 13-11-2017 00:47 發表
可否分享下影片維修完blow back有幾勁?
其實只係比鋁滑架 1911 大D,始終係馬記系統,飛機直徑細,唔夠大飛機直徑既槍好似 FNX 45 咁 chok.

35 123
發新話題