18 12
發新話題

[others] 謎版Glock改大力度 要換甚麼 ?

謎版Glock改大力度 要換甚麼 ?

謎版Glock改大力度 要換甚麼 ?  

MARUI / WE / ksc 小弟都有,
Marui / WE直接換180mm 楓力管 長管 可做到約 1.3-1.4J / 0.25 bb  (裝 KPOS SMG kit 合用。)
Ksc 生天設計就更加勁。

近日入手謎Glock,  因想試其大飛機 較大blow back.
直接成組180mm barrel set 換落謎Glock。
力度 試來試去都差不多,約跟97mm原裝管一樣0.9j。 不同 牌子彈匣,長 短 內管 ,  hop up組都係咁,最高出現過1.1j。 唔記得乜野組合。
效果 跟想象差得遠

應該 考慮 飛標 ,  飛標彈弓 嗎 ? 還是甚麼影響 ?
會唔會係謎Glock 有d乜野 " limiter " 限咗個力 ?
還是謎Glock set 咗 大比例氣量去 Blow back ?  

(因我覺得簡單直接換管已可提昇火力及射程。)   

以Marui 為例,hammer spring 夠力於夏天打曬,唔軟弱嘅我未必會搞佢。

整大流量 valve 應該可多 0.1j
加硬飛標彈弓 又多dd
加重 飛標, 改大飛標流量又多dd
Hopup 膠 就無考慮太多,一係楓葉 / 魔。 不過呢支謎 兩點式睇落唔錯,試吓先。 ( 換過楓葉膠 result 差不多 )

最後覺得重點可能係 飛標 飛標彈弓 , 啱啱諗起拍頭 ( 但咁爽應該又好密氣吖 )

Thanks

頂高少少岀氣膠? 拖top gas can?

引用:
原帖由 secure12 於 12-11-2017 11:12 發表
頂高少少岀氣膠? 拖top gas can?
試過用 謎匣 老馬匣 VVE匣 PorWin匣
Result 都係差不多

GBB 條內管長度幾乎 double 但力度差唔多係好唔尋常。小弟就諗唔到有咩設計可以做到咁。AEG 或手拉就得.

你好樓主,

題外話,請問近日在哪可找到迷版 Glock? 請問係Glock 幾?

謝謝你

引用:
原帖由 Gin 於 13-11-2017 09:40 發表
你好樓主,

題外話,請問近日在哪可找到迷版 Glock? 請問係Glock 幾?

謝謝你
sharp shooter 應該仲有枝 G17. 齋畸就有 G42

樓主的迷版係咩版本? G17? SAI?

之前小弟試的G17 SAI原裝槍加原裝匣用.25bb有1.2j

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 13-11-2017 09:53 發表
樓主的迷版係咩版本? G17? SAI?

之前小弟試的G17 SAI原裝槍加原裝匣用.25bb有1.2j

G17 Gen4  大飛機版

請問關唔關 hammer spring 事 ?

小弟剛剛度過枝迷版 G17 既火力,竟然低過枝內管較短既迷版 G19,初步懷疑個 hop up  漏氣。因為個 hop up 唔可以啜著個飛機,換咗個 nine ball hop up  膠都係咁。 睇嚟都係要做D額外嘢。唔可以就咁換件。

迷版19唔掛機點搞?換咗WE匣。

引用:
原帖由 dongjinxian 於 20-11-2017 23:18 發表
迷版19唔掛機點搞?換咗WE匣。
唔掛機 ?

回覆 12# 的帖子

系,換咗兩個WE夾,一個掛,一個唔掛

回覆 12# 的帖子

禮拜日系 統XX買咗個膠(日本)飛機又癡唔住飛機嘴

引用:
原帖由 dongjinxian 於 21-11-2017 00:04 發表
系,換咗兩個WE夾,一個掛,一個唔掛
掛機 = 後定 ?

18 12
發新話題