28 12
發新話題

彌敦道登打士交界照露械

彌敦道登打士交界照露械

事主話有記者有攝影師所以唔怕通街拎枝DE出嚟.....

附件

12-11-2017 03:54

有攝影師不代表可以犯法。。。

現今香港各人都可以自行解釋法律

為左自拍可以去到幾盡?

當玩槍的人自律,其他人就乜都唔理,但有乜事要埋單找數就係玩槍的人.....

E,佢男女都cos架喎

女的係 Clare? 定係 Jill? 還是 Ada?

回覆 7# 的帖子

安能辨他是雄雌?
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 12-11-2017 13:58 發表
安能辨他是雄雌?
只能肯定是白痴

甘當街露械、后樓梯、天台露械又點計???
TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車
(影相................. 見乜影乜!)

#1 真係ON9到冇朋友!

如果照佢咁講! 拍戲只要有導演及明星咪可以中意幾時拍打刧戲都得啦! 唔洗通知警方及有關部門申請許可證!

引用:
原帖由 tanker 於 12-11-2017 17:22 發表
引用:
原帖由 tanker 於 12-11-2017 17:22 發表
搵個位自己坐定先...

人地我唔知啦,如果我去得一般後樓梯又或者天台影相呢,都會同該大廈的管理員講好晒,如果有需要仲會先同佢地管理公司申請定。我影得的都係私人樓,但都要驚嚇到其她大廈使用者,所以一定係D無乜人的樓層影,而且會有多兩個人於樓上樓下,當有人路過會通知佢,唔好嚇親人。
而天台呢我地除左通知管理公司,仲會於拍攝現場舉埋大字報話拍攝中,而且仲會揀比附近其他大廈高的天台,盡量唔好比人見到,如果所在天台唔係最高,都會揀於工商業區的大廈,因為附近的大廈會無那麼多人,會無那麼多人見到

不要以為我係隨便找個天台後樓梯就影,之前做左好多事前功夫的....

引用:
原帖由 rho837 於 12-11-2017 17:32 發表
#1 真係ON9到冇朋友!

如果照佢咁講! 拍戲只要有導演及明星咪可以中意幾時拍打刧戲都得啦! 唔洗通知警方及有關部門申請許可證!
以佢立場,係.......
佢有朋友就話睇下著乜衫啦,著到咁應該所有人都知拍緊野.....

以後打劫就方便啦

其實佢犯咗邊條法例 ?

引用:
原帖由 walther 於 13-11-2017 11:21 發表
其實佢犯咗邊條法例 ?
只要有人報警就可以藏有仿製火器拘捕
告唔告就另一回事

28 12
發新話題