發新話題

馬雲1打11 甄子丹吳京李連杰唔夠打

引用:
原帖由 年少無資 於 13-11-2017 09:47 發表

唔比面會被封殺,這是常識吧
點封殺 ? 唔俾上圖保

引用:
原帖由 pbay 於 13-11-2017 09:36 發表

7到喊, 乜佢好等錢洗咩 ?
冇錢俾架喎

呢套影片,是否馬雲自己做老闆,比錢開拍. Thx for sharing.

引用:
原帖由 horenhim 於 13-11-2017 12:12 發表
我連抽水的氣力也沒有
在大陸! 只要呀公企在後方支持! 乜野人都可以一夜成功, 傻瓜變超人, 殺人犯變偉人, 黑衣變Le-Ka-星, 小姐變大企業家 .......

引用:
原帖由 horenhim 於 13-11-2017 12:12 發表
我連抽水的氣力也沒有
但呢壇嘢真係唔抽都自動乾罕

回覆 18# 的帖子

馬: 只係散銀
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 14-11-2017 00:20 發表
技術上係"洗白錢"!

引用:
原帖由 rho837 於 14-11-2017 12:37 發表

技術上係"洗白錢"
"利"又點止片酬呢
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 tinyau1134 於 14-11-2017 00:20 發表
咁散法,佢開心,收佢錢的明星,就更加開心.大家都開心.

引用:
原帖由 pbay 於 13-11-2017 14:39 發表

點封殺 ? 唔俾上圖保
馬雲勢力範圍又點止淘佬呀

唔好玩啦
你唔接
都幾難可以喺大陸聽到你個名

引用:
原帖由 ++朗++ 於 15-11-2017 12:16 發表

馬雲勢力範圍又點止淘佬呀

唔好玩啦
你唔接
都幾難可以喺大陸聽到你個名
呢D所謂富豪, 咪又係洗錢工具一件, 到後台失勢始終會被鬥落台

一代巨星, 好好珍惜聲譽的話, 可以長揾長有維持幾十年,
洗乜為呢件飯煲頭, 無啦啦多一段黑歷史

引用:
原帖由 MG-42 於 15-11-2017 12:36 發表

世上有邊個國家不是呀公企在後方支持就一定成功?   為何又要"在大陸!"講到獨市咁 ?      何況人地交稅天文數字,又帶起中國商貿快速發展
咁美國同歐洲D影星, 好多都鬧政府既, 反而越鬧越紅
途保究竟係帶起中國商貿, 定係拔苗助長, 令中國商貿惡性競爭加速凋謝, 呢D又襟得講.

先唔好理一件事係陋習還是文化,一處鄉村一處例,你要係中國搵食就要服從中式guanxi,岩玩就玩,唔岩就扯。CQB場講明咪打天花板,就話知你用長鎗手鎗定下面支鎗,理得你係John Wick定裝飯,都唔可以打,game場規則係咁就咁,唔妥就過主。

你唔比人過癮,人就要你冇癮,除非你比佢更重要、殺傷力更大。惡意揶喻醜化行為,外國唔會比中國少,半推半就咁係螢幕上比馬雲砌低叫污點,咁唔通美國人未得侵侵同意而醜化佢,叫做令侵侵人生更精彩?

英雄莫問出處,佢係馬雲定馬老二都同你我無關,佢副身家點黎都與你我無關,除非你有心做死佢,只知道佢一日仲係富豪,一日就係莊,只要件事唔犯法,何來有問題?莊閒不分,點撈?

講到黑錢乜乜乜,天下烏鴉一樣黑架乍,如果唔係,有咁多電騙可以得手?有咁多餵雞解密天堂文件可以爆?但講到底,人地一樣納稅,一個月納既稅多到普通人一世都搵唔到,咁都叫衰時有乜叫好呢?

3 個讚好! TOP

發新話題