發新話題

請問有冇師兄係日本訂過槍返嚟 ?

請問有冇師兄係日本訂過槍返嚟 ?

譬如日本雅虎拍賣,樂天等

想知如果訂 cap 槍, D 彈個樣咁真, 枝槍又係全金屬, 點樣可以過到香港海關呢 ?

引用:
原帖由 jacko 於 14-11-2017 09:55 發表

基本上無cap喺支槍度就無問題
無 cap 就當然, 但我睇中枝槍 ( Marushin SAA 牛仔輪 ) 係跟 dummy 彈, D 彈頭仲可以拆出嚟, 睇落根本同真子彈冇咩分別. 海關如果睇到, 照計唔會照過呱 ?
枝槍係中古品, 未必有說明書.

引用:
原帖由 bennytsang16 於 14-11-2017 10:22 發表
我搵代拍 agent 代購。
可否 PM agent 既 contact 俾小弟呢 ? 我真係唔敢茂茂然自己訂呢D槍, BB 彈氣槍就冇問題.

揾到有間代拍肯做, 但收費好貴, 枝槍本身 HKD 2500, EMS 郵費大約 HKD 150, 代拍要收總數係 HKD 3600 , 呢個係咪市價 ?

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2017 14:30 發表
除左日本仲有冇師兄係台灣買槍呢?
而且郵購氣槍洗唔洗再店家準備d咩呢?
台灣d 我們牌m4 gbb好抵 但運費可能好貴
有冇試過用集運呢?15 蚊一磅,體積就冇考究。當然店家到集運倉果程係另計

引用:
原帖由 queen 於 14-11-2017 15:18 發表

$2500.....即係大概36000日元,計你十算差唔多啦
十算係一般代購其他日本物品既市價 ?

引用:
原帖由 紗夢 於 14-11-2017 16:38 發表

貴多千1蚊
如果無記錯我以前用開果間,代拍費加運費,全部加埋好似都係6-7xx蚊倒
我估佢地既計法係件物品既價錢乘個百份比而唔係固定收費, 有師兄買枝 HKD 900 既槍佢地收 HKD 1250. 都係俾多 350. 但計返都係大約 Yen 價十算.

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2017 22:34 發表

運枝vertex鏡 比海關周到  
海關會 hold 鏡 ?以前未聽過 .....

引用:
原帖由 jn_jona 於 15-11-2017 00:36 發表

軍用spec既鏡係會周
但vertex算唔算就唔知了 反正xray見到枝riflescope係到就hold起開箱睇左先
小弟以前都郵購過幾枝,未試過有問題,係咪只係好彩呢 ?   其實有冇人賴過嘢 ?

會唔會過份幻想 ? 美國既網店根本唔會出口任何鏡, 列入 ITAR 嗰D就更加, 何來咩嘢有 record , 將來可能入唔到美國境云云

引用:
原帖由 secure12 於 16-11-2017 10:03 發表
有錢咩都有方法
咁運毒都有方法既

又問過好景有間代購, 佢哋話只做零件, 唔做成槍, 分得咁細, 幾得意.

發新話題