發新話題

[KJ] KJ KP18!!!

已賣街否?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 17-11-2017 09:05 發表

俾o西我, 砍掉重練

我係純粹派, kj入kj, we入we, o吾使分心mag release 位 fit o吾 fit, 出氣膠頂o吾頂果D, 心理可靠性 +1

(玩長閘例外, we抵玩得很, 玩得18不是不玩長閘o麻...)

然後, 最最緊要 ...
論彈匣兼容性,其實我們牌最好,什麼馬記,V 記,kj 及大陸仔ㄧ律通殺,其他牌子彈匣倒是不能完全無修互換直上。

Btw,18 多了ㄧ個選擇,可以玩鼓。。。

引用:
原帖由 Kwind 於 18-11-2017 04:25 發表

其實VVE匣用落馬記飛機洗唔洗換出氣膠OR換飛機之類呢??

我同BEN兄一樣都係咩牌槍跟咩牌子匣多

因以前迷19試過信網上傳聞用KJ匣...迷飛機底似馬記不是平面

而KJ匣出氣膠係平面...結果用落完全打唔起...同 ...
我無硏究我們匣配馬記飛機,只用過我們匣配馬記手槍,不論 17 或 18 都照打無誤。同樣用我們匣配過 KJ G17, VFC G18/19, Bell G17, Army G17, WE 17/18 全部照打無往而不利。

反過來馬記匣或 Prowin 匣之類在互配兼容性上都有些少問題,有些要執下身,有些又頂飛機,有些又要先拉膛才上匣。。。

引用:
原帖由 no-name 於 22-11-2017 18:34 發表

請問師兄即係馬記匣唔可以直上 KJ G17? 一手馬記匣既人路過。。。
樓上 Ben 兄已解答我就不重複了,補充一點是 KJ G17 如用 Prowin 匣會有些少問題,firepin 會頂出氣娃佬,必需先拉膛(讓 firepin 縮後才上匣),除此問題以外,撃發倒是正常的

引用:
原帖由 type38 於 26-11-2017 14:22 發表
借帖一問,
KJ  P226 E2  落場諗唔諗得過
事關支馬記G22  唔係玩左好耐, 已經有裂痕起slide到
要視乎你的用途及期望了,論耐用情度,KJ 是不會讓你失望的。

若果用來打近戰,基本上也沒有什麼手槍有大問題,但如果是打大場或作為 GBBR 副武,倒是有其他更佳選擇。

P226 先天設計有幾個缺點,又肥又大又重,扣雞長而且指向性差(手柄夾角細),跟 M9 同出一致!再者 226 的 barrel 自由度極大,所以集彈性也較差,加上內管短,問題更易被放大(更花灑)。

Glock 雖然也有弱點,但既然用開 Glock,還不如繼續用 Glock,起碼 Glock 又輕又細,扣雞短而且指向性好,如非要打 20m 外 target,Glock 不會失望。

除非堅決非要換款及不介意要換另一批彈匣及 holster,否側未必化算。

1 個讚好! TOP

發新話題