發新話題

廣東河源假酒事件22人甲醇中毒 4人垂危

引用:
原帖由 tinyau1134 於 27-11-2017 13:32 發表
http://www.jiankanghou.com/jibing/34610.html

解假酒的毒, 就是用真酒, 要持續數天, 正式不醉無歸
長知識了, thx for info

引用:
原帖由 Dave 於 27-11-2017 11:10 發表

講起臭虫論我又要發表下...
....
然而大前題係要「推諉責任、拒絕改善」,才可算是臭虫,
好認同呢句

有人係大陸飲蛇洒

飲晒D酒後手痕,於是打嫻個樽,諗住玩下條蛇

點知真係玩得既塑膠蛇,做到鬼整咁似

森美、小儀Phone in嗰個節目有聽過。
引用:
原帖由 hang2 於 27-11-2017 18:50 發表
有人係大陸飲蛇洒

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 rho837 於 2017-11-27 13:17 發表
之前在大陸網扣兩支WILD TURKEY!  大家想了好耐至開來飲! 為安全起見, 我們先飲兩杯本地買威士已(真酒精入血液先-霸住一部分血液可以載氧入腦!), 之后如果飲大陸買回來WILD TURKEY係假酒(工業用洒精係有毒因為唔會 ...
點解o甘搏網扣

引用:
原帖由 hang2 於 27-11-2017 18:50 發表
有人係大陸飲蛇洒

電台phone in 聽過
條友未知果陣仲話飲完"發發"聲

引用:
原帖由 gtoray 於 27-11-2017 20:24 發表

電台phone in 聽過
條友未知果陣仲話飲完"發發"聲
可能造成陽萎,真的部分同心理有關
飲左在心理上 ,以為自己條性器官會好似蛇咁,發下發下

引用:
原帖由 Ben_9413 於 27-11-2017 19:50 發表

點解o甘搏網扣
因為香港冇了代理! 大陸又買到好平價! 咁咪試試!

結果發現係正貨! 因為冇大陸人識欣賞所以冇人造假! 但而家唔敢講冇假! 因為當天我在深圳敎左班深圳老闆飲,我話平酒可以好正,佢地話Wild Turkey 101原來係好正! 跟著以後成日飲又突然興起好多大陸人都飲!

引用:
原帖由 rho837 於 27-11-2017 23:51 發表

結果發現係正貨! 因為冇大陸人識欣賞所以冇人造假! 但而家唔敢講冇假! 因為當天我在深圳敎左班深圳老闆飲,我話平酒可以好正,佢地 ...
C Hing介紹到咁正,真係要試試, 唔知香港有無得買呢? Thx for sharing.

引用:
原帖由 kornhill401 於 28-11-2017 12:51 發表

C Hing介紹到咁正,真係要試試, 唔知香港有無得買呢? Thx for sharing.
一般三百幾至六百元! 臺灣有啲酒網有售!

引用:
原帖由 rho837 於 27-11-2017 23:51 發表

結果發現係正貨! 因為冇大陸人識欣賞所以冇人造假! 但而家唔敢講冇假! 因為當天我在深圳敎左班深圳老闆飲,我話平酒可以好正,佢地 ...
原來大陸呢陣熱潮係Ching帶起

引用:
原帖由 pbay 於 28-11-2017 17:02 發表

原來大陸呢陣熱潮係Ching帶起
講下笑姐! 大陸班人飲酒唔洗我敎叻過我們多多聲!

Wild Turkey 本身係美國好出名, 係人都識, 啲美軍好中意Wild Turkey 同 Jack Daniel 美國威士己!

Jim Beam最難飲就一定!
引用:
原帖由 rho837 於 28-11-2017 18:14 發表

講下笑姐! 大陸班人飲酒唔洗我敎叻過我們多多聲!

Wild Turkey 本身係美國好出名, 係人都識, 啲美軍好中意Wild Turkey 同 Jack Daniel 美國威士己!
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 28-11-2017 19:34 發表
Jim Beam最難飲就一定!
Jim Bean 咳藥水味!

發新話題