36 123
發新話題

廣東河源假酒事件22人甲醇中毒 4人垂危

我飲過一支Jim Beam紅色招紙鹿頭Marking,入面又肉桂又盛,成支酒我都係飲咗一半就供奉....
全宇宙最難飲一定係波本威士忌!
蘇格蘭威士忌用麥醸,波本係用粟米釀!我打死都唔明波本威士忌點會成為國酒!
引用:
原帖由 rho837 於 28-11-2017 19:42 發表

Jim Bean 咳藥水味!
究竟世界上還有神嗎?

Bourbon 同 Tennessee whiskey (同一類美國威士己) 個口感係"粗糙"過英國single malt scotch whisky! 但係各有各好飲口味! 别外澳洲Rum都有好飲口味!

臺灣及日本威士己淡某某冇口感只係好入口! 而家只作收藏但唔會再飲!

引用:
原帖由 rho837 於 28-11-2017 14:18 發表

一般三百幾至六百元! 臺灣有啲酒網有售!

https://encrypted-tbn0.gstatic.c ... erm-aqz52kTtbeqqVzA
謝謝C Hing給予資訊.

咁嗰支「譽滿國際」嘅日本「響21」又得唔得呢?
引用:
原帖由 rho837 於 29-11-2017 13:48 發表
Bourbon 同 Tennessee whiskey (同一類美國威士己) 個口感係"粗糙"過英國single malt scotch whisky! 但係各有各好飲口味! 别外澳洲Rum都有好飲口味!

臺灣及日本威士己淡某某冇口感只係好入口! 而家只作收 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 30-11-2017 20:31 發表
咁嗰支「譽滿國際」嘅日本「響21」又得唔得呢?
年頭開了一支! 講真炒到咁貴! 唔值!

Sullivans Cove 塔施曼尼亞 有一支今年第一! 平好多! 好飲過向!

哈,以前開過支綠牌,也覺得不錯;經你一說,澳洲單麥威士忌可以一試。
引用:
原帖由 rho837 於 30-11-2017 21:20 發表

年頭開了一支! 講真炒到咁貴! 唔值!

Sullivans Cove 塔施曼尼亞 有一支今年第一! 平好多! 好飲過向!
究竟世界上還有神嗎?

36 123
發新話題