103 1234567
發新話題

John Wick 2 G34 SAT TTI Steel Slide

John Wick 2 G34 SAT TTI Steel Slide

搵咗TTI G34咁耐, 終於完夢, 或者之前miss咗NOVA支鋁版係好事, 而家居然SAT出鋼版,
執順後表現滿意, 都幾CHOK下, 仲好錘手
PS: 全套SAT鋼slide,外管, 係送埋前後鋼準星及兩條紅綠各一的光纖

其實電影是全啞版定hairline 版, 難講,
因為2017 SHOW展覽係啞版, 當然好可能係零售版, 因網頁零售都係全啞,

但電影screen cap又見到似hairline 版, 凸出來的部份確實有不同反光情況

測試報告
Temp : 17.3 Celsius (°C)
Clear 24 round BBs, double tap,  and can lock slide
影片: 但無拍到淸24發
https://www.youtube.com/watch?v=qJtPLVVeevg

改裝方面:
就咁上條鋼slide係唔惦, 不能直上, 主要兩個問題
1. 原本條彈弓係比膠用, 太林.. BLOW唔返原住
2. 太多位KICK死咗, 要執, 呢D就係同NOVA呢D靚SLIDE分別, 下面會說明執D乜

基本上到而家, 我加咗以下配件

1. SAT TTI Steel Slide (John Wick 2 Hairline version)
2. Guarder Recoil Spring Item No.: GLK-107
     Spring For Aluminum slide and cut out three rings
3. AMG High value output valve for Marui G-series Mag
4. GunModify Glock 34 Frame with hand-made anti-slippery pattern

呢個frame要5XX, 但真係造得靚, 手工貨

條slide同外管都造得唔錯, 打咗幾匣, 外管完全無花, 同之前D SAI Glock打一匣即花, 真係好大分別,

但都要大執

呢個位實在緊到要夾硬壓入去, 一體式hop up 座問題.. 佢無預鋼slide係完全唔會變形, 唔可以就咁塞入去

入咗去先發現有個位造高咗, 要磨返低D

整完都係唔順, 有個位kick實咗

明明飛機座已執返晒毛邊, 順利放到最入 (原廠馬記G34個座太多毛邊, 塞唔入, 一定要磨平)

最後搵到, 原來呢條slide有工差, 上面銀式位頂住Sear, 兩邊都要再磨少少

最後呢D位全部有接觸的位置執過再拋光落油

最後, 淨係要內臟, 淨底呢D真係有點浪費

What's next :

Items waiting to complete my upgrade
1. TTI style magwell
2. TTI style Mag base

--------------
新增清一匣測試,  24發
https://www.youtube.com/watch?v=YO9sR6jFIBI&feature=youtu.be

Temp : 23 Celsius (°C) in door
Full mag double tap test
Result: Clear 24 round BBs and can lock slide

----------
29-11-17更新

完成了, 個匣底長咗, 令成支槍平衡晒, 又型咗
下面三樓詳細再討論
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;extra=#pid1288260

下面係加長匣測試影片, 結果打到75飛
https://www.youtube.com/watch?v=pk0c-TyCItk

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 原創內容 27-11-2017 14:23
  • gtoray 金錢 +30 原創內容 27-11-2017 14:23

1 個讚好! TOP

SAI 真係太濫,但吾乃窮人,TTI 只可遠觀而不可玩,萄葡中。。。

i want TTI too

剛搵到Ready Fighter TTI Mag Well for Glock

即係裝上去, 又型咗好多, 唯一要執係條機米太長, 凸咗出來, 要切少少
而家仲差個MAG BASE

師兄邊度搵到個magwell??

新增清一匣測試,  24發
https://www.youtube.com/watch?v=YO9sR6jFIBI&feature=youtu.be

Temp : 23 Celsius (°C) in door
Full mag test double tap test
Result: Clear 24 round BBs and can lock slide

回覆 5# 的帖子

PM你

其實g17/18飛機夠唔夠力推鋼架呢?
玩過一枝鋼架係好正 但就覺得唔係枝枝都夠力推

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-11-2017 14:38 發表
18我都想知...18未試過鋼SLIDE

就算單發OK...唔知連發會唔會好快腳軟

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-11-2017 14:38 發表
暫時我都無改過飛機, 一樣用原裝, 只係加多咗彈匣出氣流量, 改彈弓 已有好好表現

所以原裝飛機, 對於呢D 偷輕鋼slide應該無問題

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-11-2017 12:18 發表
搵咗TTI G34咁耐, 終於完夢, 或者之前miss咗NOVA支鋁版係好事, 而家居然SAT出鋼版,
執順後表現滿意, 都幾CHOK下, 仲好錘手

最後, 淨係要內臟, 淨底呢D真係有點浪費
我GLOCK & 1911 都全散砌左好耐

買原裝槍殺肉真係好多野剩左出黎...掉又唔係...二手區又麻煩

索性成支散砌算數

我反而想試下volante airsoft個stratos係呢條slide上面

唯一我想問係, 呢條SLIDE點保養防鏽好..??

成支上油, 咁D啞黑位咪變咗 立立玲?

引用:
原帖由 ArmystrongQAQ 於 27-11-2017 16:29 發表
師兄邊到重揾到magwell 呀?
PM

103 1234567
發新話題