發新話題

John Wick 2 G34 SAT TTI Steel Slide

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-12-2017 01:15 發表

THX, 3千尾真係要大愛, 雖然我真係有,

我見到, 但相太細, LOGO睇唔到做成點, 我估條SLIDE應該同鋁做法一樣, 咁應該唔錯
唯一一個大問題係,
佢條外管係全銀色stainless steel... 無理由咁樣出貨架..?? ...
睇電影條barrel 好似磨砂銀,stainless steel可以做砂

引用:
原帖由 toto0321 於 1-12-2017 11:22 發表
我諗住用吉打frame加吉打件散砌咋,上身我或者試用韓國bbu組,再用埋楓葉hop組,用黎落場

不過星期三落去搵 ready fighter個 mag extension已經冇。。。唯有買nova
咁快賣咗... 呢期TTI 真係紅..  

唯有NOVA或要等下星期JK有冇返埋mag extension, 應該唔會絕版的, 係等下水生產期
不過NOVA無功能, 兼無叉氣孔, 要拆出來先可叉氣, 疑真觀常用途多於落場實用性, 這要考慮

BBU我都有興趣, 等ching報告

引用:
原帖由 Gin 於 1-12-2017 11:46 發表

睇電影條barrel 好似磨砂銀,stainless steel可以做砂
照計唔會磨砂銀掛, TTI無出過銀管, 電影燈光問題, 有時都好難睇到佢真正係乜嘢色
不過個人喜好, 最緊要自己LIKE

回覆 77# 的帖子

有排等,個frame我搵人做緊都要一段時間

回覆 77# 的帖子

問左ready f 暫時都唔會出住
真係唯有nova...

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-12-2017 12:21 發表

照計唔會磨砂銀掛, TTI無出過銀管, 電影燈光問題, 有時都好難睇到佢真正係乜嘢色
JW 2 版是銀管應是參考以下這照片做出, 也只有這支頂上才有白LOGO, 應是廣告用, 其它的金管版未見有白LOGO.

附件

1-12-2017 13:42

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-12-2017 12:18 發表

咁快賣咗... 呢期TTI 真係紅..  

唯有NOVA或要等下星期JK有冇返埋mag extension, 應該唔會絕版的, 係等下水生產期
不過NOVA無功能, 兼無叉氣孔, 要拆出來先可叉氣, 疑真觀常用途多於落場實用性, 這要考 ...
裝那東西應是要仿真度, 如容許有失真氣孔, 而又要長匣, 我會選擇PRO-WXN匣, 再去刻白底LOGO, 又平又輕.

引用:
原帖由 toto0321 於 1-12-2017 13:15 發表
問左ready f 暫時都唔會出住
真係唯有nova...
晴天霹靂..

其實有留意BOOMS既FB佢9月果陣已經賣過一水NOVA既TTI鋼架 小弟果陣都入左手 但係兩邊平滑地方都係有圓形印

引用:
原帖由 near104 於 1-12-2017 15:03 發表
其實有留意BOOMS既FB佢9月果陣已經賣過一水NOVA既TTI鋼架 小弟果陣都入左手 但係兩邊平滑地方都係有圓形印
咁你覺得質素如何, 可否影幾張相來欣賞下
我覺得佢鋁版凸出來D光滑面做得幾好, 唔知鋼版如何,
另外都想知, 你買果一水, 條外管係乜嘢色?? 易唔易甩色或打打下花咗?

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-12-2017 15:37 發表

咁你覺得質素如何, 可否影幾張相來欣賞下
我覺得佢鋁版凸出來D光滑面做得幾好, 唔知鋼版如何,
另外都想知, 你買果一水, 條外管係乜嘢色?? 易唔易甩色或打打下花咗?
條外管都係銀色 應該係不锈鋼黎 打左好多場CQB外管都冇花
光滑面D拉絲係做得非常好 但係條SLIDE本身上色唔係太好 D角位會見到上色唔唔均混
講性能方便 條SLIDE好鬼重 用馬記飛機馬記匣打唔響條SLIDE行得一半都冇 吉打 馬記 UAC 飛機,飛機座咩都過 匣又換埋RF加氣底加加大嘩佬 玩左好耐
最後要吉打輕飛機座加吉打比KJ隻GLOCK飛機 用WE匣先打得順 清到匣
相就要遲幾日先影到

引用:
原帖由 near104 於 1-12-2017 15:03 發表
slide兩邊唔係應該多數側鑼咩?
我手頭上兩套nova身都係有刀痕
如果要無晒刀痕 首推d牌

引用:
原帖由 near104 於 1-12-2017 17:05 發表

條外管都係銀色 應該係不锈鋼黎 打左好多場CQB外管都冇花
光滑面D拉絲係做得非常好 但係條SLIDE本身上色唔係太好 D角位會見到上色唔唔均混
講性能方便 條SLIDE好鬼重 用馬記飛機馬記匣打唔響條SLIDE行得 ...
其實都係同一樣鋼料, 點解重咁多? 料靚D?
論收藏應該NOVA外觀最靚仔, 期待相片

回覆 84# 的帖子

咁真係估唔到喎!

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-12-2017 17:57 發表

其實都係同一樣鋼料, 點解重咁多? 料靚D?
論收藏應該NOVA外觀最靚仔, 期待相片
NOVA最靚仔我就真係唔知
但最小我果條上色唔均混 好多刀痕同圓印 頭先拎出黎影果陣仲見到有D生锈 即時上D油清清佢
不過如果唔係檢屍官好近咁睇正正常常咁玩我覺得唔差既 講靚仔鋁果條應該最靚仔 但鋁比唔到鋼SLIDE既感覺你
冇技術+手機傷眼圖希望師兄唔好介意

附件

2-12-2017 00:48

發新話題