發新話題

[others] STEN衝鋒槍GBB

引用:
原帖由 Dave 於 28-8-2018 11:10 發表
快到呢... 門市價 25xx

我相信等槍街有貨,仲快過佢pre-order

引用:
原帖由 AK-74 於 28-8-2018 12:53 發表
我睇過 wgc 果幾幅相,其中有兩三幅既槍身與彈匣嘴既焊接凹凸不平位,點解全部露晒出來既??好似沒有打磨過喎!!  唔知大家有冇留意到呢??~~
見到你呢個回覆我真係笑而不語
等其他師兄出手算
或者你不如係比人X之前溫一溫STEN既歷史背景?

2 個讚好! TOP

因為當年sten只係一支幾蚊成本,用一堆鐵管燒焊燒埋既一支槍
你想佢可以做得幾靚,宜家支玩具都可以算係終於原著

識就真係比佢笑 ,唔識就真係比佢嚇死
不如問埋點解冇位加魚骨  

btw, 好想Northeast 下一支出會Sterling

引用:
原帖由 AK-74 於 28-8-2018 12:53 發表
我睇過 wgc 果幾幅相,其中有兩三幅既槍身與彈匣嘴既焊接凹凸不平位,點解全部露晒出來既??好似沒有打磨過喎!!  唔知大家有冇留意到呢??~~
那些是重現真鐵的處理的...真係冇磨過...2 戰趕時間...打得響就掟出街了,不會再噴油刻花水磨噴C9 曲的說...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Jonny.R 於 28-8-2018 13:47 發表
識就真係比佢笑 ,唔識就真係比佢嚇死
不如問埋點解冇位加魚骨  

btw, 好想Northeast 下一支出會Sterling
我都係鍾意sterling多d

基本上二戰時期無邊支smg係造工靚
大部份都係資源緊張 又趕之下造 平係好重要嘅因素
Thompson係早期槍 後尾嫌貴 整左支M3
M3都嫌唔夠平 要整支M3A1改走埋個handle
喱支sten 仲hea過支M3 你仲expect d咩

所以你可以覺得佢d焊位樣衰 但都可以話忠於史實

呢D先叫忠於原著...符合二戰時期的造型

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 sam524 於 28-8-2018 15:18 發表
基本上二戰時期無邊支smg係造工靚
大部份都係資源緊張 又趕之下造 平係好重要嘅因素
Thompson係早期槍 後尾嫌貴 整左支M3
M3都嫌唔夠平 要整支M3A1改走埋個handle
喱支sten 仲hea過支M3 你仲expect d咩

...
Thompson 早期版好貴 夠買架車

二戰玩家是很執著的...例如二戰槍械所用的螺絲也必需與當年一樣,在這裡是有很多師兄都是二戰重演玩家,一些細節是很講究的.

發新話題