發新話題

[others] A&K M249 GBB

KAC LMG改到就正
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2017 10:52 發表

睇番個結構,改全行程應該有機

問題係改長左個行程又要相應增加番個出氣去跑全行程,應該full 不到200 粒了

改左全行程既話 應該要改埋trigger set
唔係既過扣住條bolt果位都係咁前

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-12-2017 12:34 發表

改左全行程既話 應該要改埋trigger set
唔係既過扣住條bolt果位都係咁前
睇左條片感覺短行程full個feel一般般改全行程應該頂唔順
同埋個假子彈唔識震or連動加上短行程整體感覺唔像真似ebb
不過Ak野。。有出好過冇得玩了

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2017 07:21 發表

睇左條片感覺短行程full個feel一般般改全行程應該頂唔順
同埋個假子彈唔識震or連動加上短行程整體感覺唔像真似ebb
不過Ak野。。有出好過冇得玩了
感覺上佢搞左咁耐 都唔係太完滿
咁佢唔係做gbb起家既 唯有觀望住先

A &K出gbb真係要睇清楚D先出手,希望都有第二問間廠出249
我係鴨仔,唔好打我!

引用:
原帖由 Easy240 於 5-12-2017 12:23 發表
A &K出gbb真係要睇清楚D先出手,希望都有第二問間廠出249
我就唔明, 無人出.. 呢支應該係萬眾期待..  佢用途係同M4果類步槍唔同, 應該一出必收.. 但就係無人夠膽做

M249一定係full 雞到尾係咁掃,, 對GBB來講, 實在太多考驗,

1.匣/飛機凍到打唔到的問題,   
2.材質強度問題, 損耗都比一般GBB都大..
3.頭槍同尾槍 彈道已差好遠, 200發後唔知去咗邊,  呢個問題係台灣GBB由其嚴重  A&K可否好過台灣, 挑戰MWS系統?? 實在疑問

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-12-2017 12:39 發表

我就唔明, 無人出.. 呢支應該係萬眾期待..  佢用途係同M4果類步槍唔同, 應該一出必收.. 但就係無人夠膽做

M249一定係full 雞到尾係咁掃,, 對GBB來講, 實在太多考驗,

1.匣/飛機凍到打唔到的問題,   
2.材 ...
用GAS 狂Full咁多飛應該冇咩可能keep到唔明顯跌火力,做到ROF快又有後座力而唔軟腳已經好好了,
除非彈箱內置電子控加熱保溫氣缸裝置咁冬天FULL都無問題, 印象中有廠提出個慨念不過冇實行到,
要真正解決LMG成二百飛狂Full, gas又要不停返叉凍缸氣化問題我諗只有從加熱方向著手
其實日本仔有拖喉打

出唔哂?
其實日本仔有拖喉打

引用:
原帖由 gainax 於 6-12-2017 08:07 發表

用GAS 狂Full咁多飛應該冇咩可能keep到唔明顯跌火力,做到ROF快又有後座力而唔軟腳已經好好了,
除非彈箱內置電子控加熱保溫氣缸裝置咁冬天FULL都無問題, 印象中有廠提出個慨念不過冇實行到,
要真正解決LMG成二百 ...
可能要好似shopi  個支新野, 打氣入缸會唔會穩定d, 同埋又可考慮co2 等等方向入手....
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 24# 的帖子

https://www.youtube.com/watch?v=JRZHObRXpBY
如是做到片中拖喉效果已好好.連條子彈鍊都識震成個Feel像真好多,
呢支彈鍊唔郁個Feel似NBB..
至於條喉經彈箱走氣樽係箱入面咁就唔失真, 拖喉打乜氣都有得整要狂FULL 打TOGAS難解決越打越軟問題
要重新設計彈箱拖喉應該冇咩廠肯掉錢落去, 呢支我估唔貴玩249既話唯有將就下

引用:
原帖由 gainax 於 8-12-2017 10:49 發表
https://www.youtube.com/watch?v=JRZHObRXpBY
如是做到片中拖喉效果已好好.連條子彈鍊都識震成個Feel像真好多,
呢支彈鍊唔郁個Feel似NBB..
至於條喉經彈箱走氣樽係箱入面咁就唔失真, 拖喉打乜氣都有得整要狂FULL ...
其實mg42 鏈震係因為支槍震,唔係特別有機構去震佢
ak gbb 條鏈似乎是膠的,mount 左係上彈/上氣通道,所以唔識郁,
你想佢郁,買條金屬彈鏈吊係度由佢fing,應該一樣起勢震。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

始終論「震」,「勁」來說,hpa 系統係肯定吊打topgas,
但亦頗有人追求輕便像真 ( 相對像真啦都係假 ),而家見到份bolt 都真係似番bolt ,
唔似得hpa 地通拿係一舊磚頭,何況a&k 出野貴極有限(估),
ak aeg 一碌才千尾,我當佢收夠3000 蚊 一支gbb m249,其實仍然有相當號召力。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

其實有冇巴打知道大概幾時賣街呢??
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 Dave 於 8-12-2017 11:19 發表
始終論「震」,「勁」來說,hpa 系統係肯定吊打topgas,
但亦頗有人追求輕便像真 ( 相對像真啦都係假 ),而家見到份bolt 都真係似番bolt ,
唔似得hpa 地通拿係一舊磚頭,何況a&k 出野貴極有限(估),
ak aeg 一碌 ...
其實問心唔係全行程既槍大把ghk ak,we m14,scar
大部份M4都唔係

只要操佢像真 最好識停彈 設計冇大問號 都好ok了

引用:
原帖由 gainax 於 6-12-2017 08:07 發表

要真正解決LMG成二百 ...
匣凍原因都係因氣體由高壓變低壓會降溫, 就如冷氣機, 雪櫃原理

另一個方法係盡量加大個氣缸, 或好似之前CA 支 M134成支氣隊入去
大氣缸氣量多, 200飛後, 當佢用咗1/4氣量 壓力下降比較少, 就無咁凍

M249配大彈倉或可做到

發新話題