發新話題

[others] [EAC]VP9 Tactical

[EAC]VP9 Tactical

卒之有正確marking tactical 版 ... 士拉

下身好似
o吾係o牙化

不過都係買o吾起

呢條SLIDE其實都出左一段時間

我都入左條....但D位真心麻麻地...粗用唔怕花的話可以接受

如果想支槍收藏...靚仔唔花...都係要攪攪

個 HK 既H 字到而家都係錯, 暫而市面上, 得nova 果條個H 係岩既
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2017-12-5 23:44 發表
個 HK 既H 字到而家都係錯, 暫而市面上, 得nova 果條個H 係岩既
珍鐵 vs titan

不同之處在粗幼?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 6-12-2017 00:12 發表

珍鐵 vs titan
276651 276652

不同之處在粗幼?
對, 好過癮, vfc 係hk45c 果度係做得岩, 而vp9 度係做錯左, 之後果2 間鋼slide 廠, dark duke/taitan 跟住錯

引用:
原帖由 Ben_9413 於 6-12-2017 00:12 發表

珍鐵 vs titan
276651 276652

不同之處在粗幼?
方兄眼利,對H&K好了解, 無睇錯, HK 之間果一條直線並非係正中間, 係偏去H果一邊

唔明一個錯, 全部跟住錯.. 照抄...

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-12-2017 01:22 發表

方兄眼利,對H&K好了解, 無睇錯, HK 之間果一條直線並非係正中間, 係偏去H果一邊

唔明一個錯, 全部跟住錯.. 照抄...

太過獎啦, 其實2 個logo 都有既, 我見hk usa 果度係用緊H 隻腳粗果款, 但hk germany 就用幼腳果款
https://hk-usa.com
https://www.heckler-koch.com/en.html

不過vp9 個刻字反而跟番德國果款logo

細心既觀察!
咁對比其實TACTICAL 既字款都錯左爭好遠

就算marking 有d 錯, 但我都覺得vp9 係誠意之作

優點:
-可以用好平既價錢升級4 件鋼件(crusader), 包括 前後準星, 滑架鎖同拋殼勾
-Grip 手感極好, s,m,l grip 片各3片, 左右同後都可以換
-Blow back 力大
-內藏大量鋼件, 包括: 火控, slide stop, 上鏜指示器, 飛機座一部份
-滑架後定既位入面有鋼件補強, 唔怕個位變斜
-順, 火控設計好好, 拉果下有阻力, 但推果下冇/小小小小小

缺點
-珍marking 得第一水有
-第一水打近野果陣, 粒彈會係左下方
-Trigger 扣感唔係好好, 有d 拖泥帶水
-滑架未行完但飛機仲插住hopup 既, 有機會開到槍, 之後擊鎚會卡死飛機, 要搵野了番低個擊鎚
-Grip 肉酸!

至於鋼slide...睇下你覺得值唔值啦

D marking唔要求高的我,都可以接受. Thx for sharing.

原來hk marking係咁樣 成日聽人講個h字 但就咁睇又唔覺有問題
我即刻拎左枝港製slide hk45ct出黎望望 h字係窄d 個心定一定

發新話題