發新話題

MARUI MICRO PRO SIGHT 手槍紅點鏡簡介

落場派溫馨提示, 支鏡好大機會係一槍死, 加返塊"護目鏡"穩陣

引用:
原帖由 kornhill401 於 7-12-2017 13:20 發表

請教C Hing,如果要加護目鏡,請問加在那一位置,和如何裝上呢?
正面保護, 左右兩邊貼住
真品都係一槍死, 咁你會唔加 定 放上神枱 ?

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-12-2017 14:10 發表
[quote]原帖由 killermike 於 8-12-2017 23:46 發表
正面保護, 左右兩邊貼住
真品都係一槍死, 咁你會唔加 定 放上神

原來如此,請問可否給予圖片分享呢?Th ...
真係好簡單。。。
一塊長型膠片,屈返左右,左右用雙面海綿膠紙 / 魔術貼。
Cgf 貼相都幾煩,我唔整啦

我咁講 你會唔會 都係唔明 ??

就係咁, 用3M 魔術貼已好穩陣。
覺得唔夠嘅 o係兩隻摺埋嘅耳仔用電線膠布向內痴
再覺得唔夠嘅,我箭嘴位 cut個凹位, 用幼oring 或者 黑色嗰啲綁頭髮嘅幼橡筋 固定

光學質素? 一定有差, 5%-10%到掛,我覺得好清。

另外一款簡單野,不值一提。

呢個post係為自我辯護而出,並唔係啲乜太空科技,上圖膠片係1.5mm用間尺用手都屈到。 用較剪/ 花泥較剪可以較到。下圖1.5mm 更加輕鬆。
啱啱特登開1x空槍完全無走位。基本上落兩條膠紙仔已經好穩陣。驚嘅咪用軍用膠片。

會唔會係我rank低覺得我唔可信 ?  覺得比人藐視咗。

2 個讚好! TOP

補充返 cgf 貼圖真係好麻煩嫁, 影相, 執相, 貼上網, 攞link,  修好link,  再貼
全用電話整。

相比wtsapp / fb 貼相 係煩好多。

引用:
原帖由 walther 於 9-12-2017 23:46 發表

係屈到.......爆
另外塊膠片咁薄都頂到 2J 既話,睇唔到點解塊鏡頂唔到。
阿師兄, 我建議你地做COVER保護你地嘅鏡姐 !
方法係點, WORK 唔 WORK, 鍾唔鍾意落 自己諗啦
固定補強方式, 2nd, 3rd 我都講過啦

呢D不碎膠片試過1.8J 貼住7,8槍都唔穿.
你覺得得咪得, 唔得咪唔得.
膠片就試過頂到. 如你同人打AUTO大火力近距離仲攞支手槍出嚟, 我幫你唔到啦.

支鏡嘅鏡片應該係玻璃, 官網無寫乜乜 Z87防彈防破片, 我唔會駁, 我自己唔容易返, 又窮,
廢事寄嚟寄去又維修費又SHIPPING 又有機會比人收 / 唔見咗 等等 自己諗啦

BTW, 我好幾次見d自以為醒嘅師兄爛鏡爛電筒

不過 倍數鏡 我唔落COVER, COMPACT ACOG 都唔落
因為頂到

ELCAN DR 都落COVER (唔係KILLFLASH) 因為驚頂唔到, 而且加咗都好清, 無乜損光學質素.

引用:
原帖由 Dave 於 9-12-2017 23:23 發表

要討論就不要拎身份來做條款,不然一質疑就說歧視,甚麼都不用談。
glock 那支不談,底座夠大,裝甚麼都可以,何況回膛時那鏡是不會動的。
只談fnx 那支,說實話這個模式其實聽師兄你的言談已想像得出來,但還 ...
Dave 師兄,

支鏡咁嘅形狀,做保護係監硬嚟,
用EOTECH COVER 嘅 方式 , 頂,左,右, 3片膠片用魔術貼 / 海綿膠布 , 底再cut個凹位, 用幼oring 固定 , 可以好穩陣.

支鏡3XX 可以唔考慮, 成3千我會保護吓

引用:
原帖由 BLSK 於 9-12-2017 23:41 發表
哦原來係咁 之前手殘打錯0.5mm做5mm
第一個都幾好 但我都覺得加多條橡筋係底固定可能再穩陣啲
我覺得加左塊片反而仲清
第二個塊片斜左會唔會影響粒點望落個位嫁

支持diy; ...
一手揸相一手揸電話 勁難影

斜膠片 無問題, 好清. ( PIC2 膠片係1mm )

引用:
原帖由 BLSK 於 10-12-2017 11:43 發表
感謝師兄分享
有排都玩唔起真鏡 我啲copy都要保護下
真話 ?  

幾百蚊 玩具價錢都有真野, 睇你自己選擇

引用:
原帖由 kornhill401 於 10-12-2017 12:42 發表
回37# killermike C Hing.
謝謝給予圖片參考.十分有用.
Welcome 師兄,土炮扎作, 不值一提, 獻醜了

引用:
原帖由 BLSK 於 10-12-2017 12:15 發表
梗係真啦!
真係嫁?! 咩鏡黎型唔型嫁

4百蚊到
呢支都係真, 質素ok,  唔走位, 最暗光度比較暗,室內game夠用,二級比較光,outdoor都可以接受。

A1A rmr 都唔差,唔走位, 防bb.  
宜家有款 Flip up 嘅 reflex sight 好似都係真品。 好似8xx 有交易。
Holosun 間中二手有 7xx 都見過。

Ebay >> OmegaMfg Mini Micro Red Dot Green Dot Sight fits All Weaver And Picatinny Rails
報稱 shotgun , 手槍用, 美國OEM / china made 我唔肯定, 不過做工好, 唔走位,透明鏡片,3 moa 左右,都係4百到

再唔係 近期 bunny,  jk 返咗隻 有橋有mount 嘅 docter 款 MRD 好似 7xx hkd

發新話題