發新話題

[金仔打到黎] 罕見!吉林官媒刊全版專題 談核武防護知識

引用:
原帖由 pbay 於 6-12-2017 14:28 發表
不過我諗金仔就算打中國, 應該都唔會射核彈落吉林呢D鳥不拉屎地方掛
最親的背判比固有仇人更為可惡, 金仔發起癲上來, 中國好有可能中核彈,
要打一定打首都, 經濟區, 軍事區  

北京, 上海, 香港中招機會高.. 諗定有冇地下防空洞或地庫可以避第一波好過啦..

引用:
原帖由 0o0p 於 7-12-2017 08:07 發表

大陸有霧霾阻延輻射擴散 而香港有李家起既屏風樓減輕核爆時既威力
所以日日掛住搵錢買樓做乜鬼丫 一個炸彈炸落黎咪咩都無晒又要重新起過
咁又係, 高樓城市核爆實在歷史上無試過, 如果中環資本主義城市D衝擊波比豪宅檔住

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-12-2017 10:51 發表

香港最深既地庫應該係地鐵
最深既地鐵應該係金鐘站 但核爆地鐵站會唔會'lum'我都好懷疑
金鐘及中環一帶一定 impact point..

我諗下, 上次原爆為加大殺傷力, 係上空600米引爆, 如果金仔用返差唔多方法殺人, 大帽山應該檔到下.. 但九龍港鳥應該total loss,
如果以原爆情況去估計, impact point 下面建築物應該仲可以有支架淨, 可能地鐡都仲可以保命..

不過今日的核爆威力已比二戰強得多.. 好難講 同埋條死肥仔有氫爆..

----
不過上面ching都有講, 真係咁準咪..  
同埋佢一發射, 應該先做底最近城市先, 到時平襄一定萬射穿心.. 成個北韓被移為平地都唔定.. 因為個個國家都會大條道理爭住 手禁 制試核彈

引用:
原帖由 pbay 於 8-12-2017 16:26 發表
獨家: 傳長白縣擬設五朝鮮難民營 官方調查文件外洩

國有通訊公司流出的一份文件顯示,中國正為位於中朝邊境的長白縣五處朝 ...
強國近來異動, 似乎收到風, 美佬唔似講笑

發新話題