發新話題

中環身藏氣槍 16歲少年獲保釋

佢好出名架,早前有個校園活動同林鄭月娥影大合照時,用自己手機show過「港獨」標語,之後被學校「照肺」、上過報紙。佢落過林鄭面,又港獨又出名,肯定一早被警方列為目標人物啦,否則點會淨係截查佢。至於佢有無事告,先取決於警方同律政司告不告,告的話上法庭就裁判官一人取定是否判佢有罪。慘觀少少講,近幾年,下級法院的裁判官同法官都幾親政府,你有社運同政治肯景本身不是罪,但控方是旦找些藉口告你其他罪,結果多數都判你有罪。
引用:
原帖由 tinyau1134 於 13-12-2017 15:04 發表
點解可以比人周到

原來係呢條友, 如果港獨D人都係咁冇腦,其實港獨有咩好怕呢 ?

依家政治檢控橫行, 點相玩針對, 帶把螺絲批都可以入你.
好心呢D場合就咪鬼去, 由得飯民班友玩飽佢.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 pbay 於 13-12-2017 17:38 發表
我有個感覺係要出位,要人地注意佢地,唔係要安全。

引用:
原帖由 pbay 於 13-12-2017 17:38 發表
其實袋支鉛筆都可以拉, 睇下John wicK2就知, 一支鉛筆可以殺到兩個人

引用:
從來拉既鎖既都係班無知青年,點人去死果班幾時會出事...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

帶氣槍去反對派的政治集會太易惹麻煩,看他的行徑和態度,似係搏拉。
引用:

新聞報導條靚仔“被同路人追捧為「烈士」”。 好彩呢度係香港,同 ISIS 冇咩過節,否則俾人潑下火,分分鐘發動個人聖戰,做D更癲既嘢出嚟都得。

回覆 24# 的帖子

我又唔明wo,即係青年既就實係無知?
算係咩Logic同論述?
呢條友或者係無知果班啦,但前面句論述算咩?
年齡歧視?
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 oliver1997 於 14-12-2017 00:51 發表
我又唔明wo,即係青年既就實係無知?
算係咩Logic同論述?
呢條友或者係無知果班啦,但前面句論述算咩?
年齡歧視?
「年少無知」,自古有云,為何年少會無知,因為年少最需要認同感和同伴,
對於社會概念仍是很薄弱,智慧和人生經歷亦很有限,但又急著要成熟起來或表現自己讓人認同,便做出很多靈精怪的事。
這不是年齡歧視,是常態,是統計。
年少是否一定無知,同一問中年是否一定成熟?不一定,但多數係。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 29# 的帖子

我認同Dave兄所講: 年少是否一定無知,同一問中年是否一定成熟?不一定,但多數係。
但有時都要考慮會唔會上一輩待老賣老,或者食古不化,唔嘗試去了解後生。
冇定論,但係需要時常提醒自己呢點。
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

發新話題