發新話題

東歐帆布鞋精選 BATA & KOMRADS

東歐帆布鞋精選 BATA & KOMRADS

對於喜愛Grunge音樂或者Nirvana的樂迷,都必定會認為Converse係Kurt Cobain唯一著用的品牌,因為最常被人提及的就是他經常著用的One Star、Jack Purcell及Chuck Taylor All Star鞋款,而其實這位於音樂界及潮流界同樣坐擁無數Fans的樂壇巨星,亦有著用其他品牌的布鞋,當中擁有過百年歷史的捷克品牌BATA,就曾經成為其腳下定番。
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifes ... 0102_00982_001.html
---
萬能的淘寶唔見有得買。

附件

2-1-2018 22:30

2-1-2018 22:30

1 個讚好! TOP

靈感來自中國解放鞋
改良版 :

附件

2-1-2018 22:43

其實....腳汗大啲都唔係好啱著....
引用:
原帖由 hang2 於 2-1-2018 22:43 發表
靈感來自中國解放鞋
改良版 :
究竟世界上還有神嗎?

唔講唔知原來捷克起家,但總壇搬左去洛桑好耐,所以冷戰時期都接到西方世界軍單,由越南打到北極∼

附件

3-1-2018 03:25

3-1-2018 03:25

引用:
原帖由 blockhead 於 3-1-2018 03:25 發表
唔講唔知原來捷克起家,但總壇搬左去洛桑好耐,所以冷戰時期都接到西方世界軍單,由越南打到北極∼
好正, 差D中毒.但香港天氣,我就無乜機會著.
我有兩對,現在D皮,都變硬了. Thx for sharing.

我們班老人家out啦! 只係得幾對Vans

布鞋只著 palladium
平底唔係咁岩我

引用:
原帖由 louisli 於 3-1-2018 17:49 發表

平底唔係咁岩我
一直好認同舊時ysl 4cm 厚跟,著住佢真係乜自信都返晒嚟。
(冇ysl靴)

引用:
原帖由 reniless 於 3-1-2018 18:05 發表

一直好認同舊時ysl 4cm 厚跟,著住佢真係乜自信都返晒嚟。
(冇ysl靴)
Whites 都可以令人充值番70%自信
(冇Whites靴)

話時話布鞋我都只係有 Palladium,
不過呢幾年QC 差左好多

引用:
原帖由 loveless 於 3-1-2018 19:32 發表

Whites 都可以令人充值番70%自信
(冇Whites靴)

話時話布鞋我都只係有 Palladium,
不過呢幾年QC 差左好多
而家好多款用crocs果隻底,輕係輕但唔咬地

引用:
原帖由 louisli 於 4-1-2018 14:33 發表

而家好多款用crocs果隻底,輕係輕但唔咬地
著慣皮底鞋,要仆總要仆

發新話題