31 123
發新話題

[others] Cybergun "Taurus PT24/7 G2"

Cybergun "Taurus PT24/7 G2"

Cybergun近年在Co2槍市場上頗進取的, 先後出了很多特別款式的手槍, 這次的"Taurus PT24/7 G2"也是其中之一. 今天在"天糖"以(#)入手. 其實從包裝已經看得出是"Cybergun"的出品了........灰色盒子印上槍支外觀, 已成為他們的標誌, 盒內除了槍支本體, 另外還有可更換的握把片兩塊, 分別是"S"及"L"供選擇. 滑套上的刻印應該是鐳刻的, 握把上的金年座標誌非常仔細, Slide Stop, Magazine Release及Safety也是左右手可用, 這差不多是現代手槍的標準配置, 彈匣為正常尺寸, 不再是幼幼的彈匣, 裝彈數為19發6mm. 測試過一瓶Co2可射6個彈匣的彈數, 十分省氣, 試射手感不錯, 非常硬的回鏜彈弓, 用上Co2推動, 令Blowback強勁紮實, 射擊力度方面, 大約是1.5J. 這支"Taurus PT24/7 G2"可說是我近期比較滿意的一支Co2手槍

附件

IMG_1628_大小 .JPG (83.11 KB)

7-1-2018 20:27

IMG_1628_大小 .JPG

IMG_1631_大小 .JPG (56.2 KB)

IMG_1631_大小 .JPG

IMG_1633_大小 .JPG (73.91 KB)

IMG_1633_大小 .JPG

IMG_1640_大小 .JPG (63.69 KB)

IMG_1640_大小 .JPG

IMG_1641_大小 .JPG (66.92 KB)

IMG_1641_大小 .JPG

IMG_1642_大小 .JPG (57.83 KB)

IMG_1642_大小 .JPG

IMG_1643_大小 .JPG (65.25 KB)

IMG_1643_大小 .JPG

IMG_1644_大小 .JPG (58.91 KB)

IMG_1644_大小 .JPG

IMG_1646_大小 .JPG (46.24 KB)

IMG_1646_大小 .JPG

IMG_1647_大小 .JPG (61.67 KB)

IMG_1647_大小 .JPG

IMG_1651_大小 .JPG (57.54 KB)

IMG_1651_大小 .JPG

IMG_1653_大小 .JPG (65.81 KB)

IMG_1653_大小 .JPG

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

5 個讚好! TOP

可惜永遠都係co2+無後備件
落場永遠唔駛買

貌似不錯,改天去地獄上手把玩一下先

Btw, 可否要求 Jacko 兄來過 basic field strip?

巴西牛! 正咼!

大部份分解,看上去跟Glock差不多

附件

8-1-2018 00:03

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 olw0978 於 7-1-2018 23:26 發表
貌似不錯,改天去地獄上手把玩一下先

Btw, 可否要求 Jacko 兄來過 basic field strip?
Sure

引用:
原帖由 jacko 於 8-1-2018 00:03 發表
大部份分解,看上去跟Glock差不多
嘩,正呀!

尤其條回膛簧,跟真 Glock Gen4 沿出一徹呢

都幾冷門的槍款, 。謝分享...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 8-1-2018 09:11 發表
都幾冷門的槍款, 。謝分享...
其實有時買呢啲,真係為左儲款,因為熱門槍太多,有啲悶

嘩, 拆解之後仲正!!!
你的日子如何,你的力量也必如何

早晨各位C hing, 最想知道 在CO2  密氣圓形胶墊(在鎗中被CO2 小瓶頂著的) 唔知边道有得配番?

引用:
原帖由 kirk123 於 8-1-2018 09:50 發表
早晨各位C hing, 最想知道 在CO2  密氣圓形胶墊(在鎗中被CO2 小瓶頂著的) 唔知边道有得配番?
專賣Co2槍嘅鋪頭多數有,但最好講個槍款,因為唔敢話隻隻一樣

引用:
原帖由 jacko 於 8-1-2018 10:05 發表

專賣Co2槍嘅鋪頭多數有,但最好講個槍款,因為唔敢話隻隻一樣
thx for your advise ~

引用:
原帖由 jacko 於 8-1-2018 09:33 發表

其實有時買呢啲,真係為左儲款,因為熱門槍太多,有啲悶
其實有時都買呢啲槍款, 但每次見到都係co2就卻步了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 8-1-2018 11:40 發表

其實有時都買呢啲槍款, 但每次見到都係co2就卻步了
不得不承認,有時Co2槍比較麻煩及大力,但佢Blowback 嘅快感同氣爆聲真係好正

31 123
發新話題