發新話題

「冰花男孩」

「冰花男孩」

這個新聞有跟囝囡講。
---
囝囡大個逐漸懂得思考,
開始教阿囝阿囡認識社會問題,
最怕其他人唔知會教的咩出嚟。

每次見到這樣的新聞,都感到無限唏噓,
尤其是發生在一些經常比大量金錢其他國家,來發展什麼項目.
而自己國內的人民卻受這樣的折磨. Thx for sharing.

老豆感覺上有氣質,農村黎講,講窮應該唔算
亦唔似無錢或者唔肯買衫買帽比個仔
咁凍既地方無奶油無件大衣防身
至於點解佢咁凍都唔戴帽笠面行返學就係一個迷了

四川大涼山村童,每日爬雲梯返學

附件

11-1-2018 23:33

返學要揾命博!   惨!

又咁睇啦! 身為香港人咁幸運! 應該堇力,腳踏實地做人! 唔好發白日夢, 溝唔到女就好似世界末日!

引用:
原帖由 rho837 於 12-1-2018 00:29 發表
又咁睇啦! 身為香港人咁幸運! 應該堇力,腳踏實地做人! 唔好發白日夢, 溝唔到女就好似世界末日!
你D女唔洗溝就梗口響啦...

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 hang2 於 11-1-2018 23:33 發表
四川大涼山村童,每日爬雲梯返學
間校因咩事要起喺山上面咁玩嘢。

引用:
原帖由 kornhill401 於 11-1-2018 13:19 發表
每次見到這樣的新聞,都感到無限唏噓,
尤其是發生在一些經常比大量金錢其他國家,來發展什麼項目.
而自己國內的人民卻受這樣的折磨. Thx for sharing.
經濟援助不論送贈或借貸, 都係國際政治遊戲必須做既野, 付出有目的之後亦有收益.
印度仲係收緊大量國際援助, 但同時佢提供比週邊國家既援助數目又更大.
好多更弱更細小既國家冇政治能力去玩呢D遊戲, 佢地既經濟發展效率有眼睇.

引用:
原帖由 gtoray 於 12-1-2018 04:01 發表

你D女唔洗溝就梗口響啦...
後生時都係一個溝不到女的可憐宒男! 但工作一些時間由見客一起去夜總會開始就學識了一個簡單道理! 撳鐘仔係可以解脫壓力同溝唔到女失落感覺!

引用:
原帖由 rho837 於 12-1-2018 09:50 發表

後生時都係一個溝不到女的可憐宒男! 但工作一些時間由見客一起去夜總會開始就學識了一個簡單道理! 撳鐘仔係可以解脫壓力同溝唔到女失落感覺!
點解我D客路冇得去夜總會

發新話題