發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

究竟VFC係咪真係好快打柴

小弟想問問各位,想換 vfc hk416d, vfc mk12mod1, 但係好多人都話vfc好快玩完,執完啲錢夠買過另一把......究竟係咪?

VFC係俾錢買外觀!不論SMG、Rifle、Pistol都係。但執完就打得幾順,但是執的過程很痛苦⋯⋯
我買不小V記產品:M40A3、MP5兩支、MP7A1、VP9、HK45CT ,全部都要大執。除咗MP7A1執完都係冇乜作為之外(份Bolt太像真、太大舊,冬天表現係零;膠外管易撞斷),其餘都表現中上。
VFC的優勢在於呎吋和真槍比相差不大,可以直上真品配件。
就以我的MP5K PDW為例子。一買回來要換精密管、哭泣膠、膠上彈坡和WE入汽嘩佬,就已經準過好多Rifle好多。
所以玩VFC,除了買槍和匣之外,還要預鬆少少錢嚟執。但執完的表現是比老原的性能好一大截。
以下的兩幅圖,明就明:

引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 15-1-2018 23:30 發表
小弟想問問各位,想換 vfc hk416d, vfc mk12mod1, 但係好多人都話vfc好快玩完,執完啲錢夠買過另一把......究竟係咪?
究竟世界上還有神嗎?

2 個讚好! TOP

邊個先係真 ?好堅

已經裝咗嘅就係Hello Kitty特別版。
引用:
原帖由 BLSK 於 16-1-2018 08:52 發表
邊個先係真 ?好堅
究竟世界上還有神嗎?

回覆 2# 的帖子

請教師兄你的PDW詳細改了什麼? 如冬天天氣落場ok嗎? (CQB用)
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

只可以講vfc唔會開盒就落到場
好多時都有小問題要執,執完一樣就有第二樣出現
執順晒要好多心機時間同金錢
但順左就好打得,基本上都唔易壞,特別係近幾年出既修改版槍
想慳錢又好打,首選一定唔係vfc
因為Vfc外觀十分吸引,所以好多人對佢有愛而征服佢

1 個讚好! TOP

1)匣的入氣嘩佬一定要換
2)上彈坡要換十字軍膠的
3)楓葉管
4)哭泣膠便可
早兩個禮拜打CQB,配VFC原裝頂骨加Bushnell TRS-25,紅點指邊打邊。Outdoor,就應該一逐飛打穩陣。
引用:
原帖由 2slow 於 16-1-2018 09:41 發表
請教師兄你的PDW詳細改了什麼? 如冬天天氣落場ok嗎? (CQB用)
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 16-1-2018 09:50 發表
1)匣的入氣嘩佬一定要換
2)上彈坡要換十字軍膠的
3)楓葉管
4)哭泣膠便可
請問邊隻哭泣膠?? thanks
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

俾個Hints你,淺紫色的。
引用:
原帖由 2slow 於 16-1-2018 10:12 發表

請問邊隻哭泣膠?? thanks
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

VFC...外觀唔錯,講完。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

睇左呢個post,我呢D唔識diy之人,VFx都係唔駛諗了. Thx for sharing.

回覆 9# 的帖子

del

HK45CT 其實唔駛執其實已經好好打,不過我屎忽鬼咪換鋼Slide/ barrel啫!
引用:
原帖由 eda 於 16-1-2018 09:48 發表
只可以講vfc唔會開盒就落到場
好多時都有小問題要執,執完一樣就有第二樣出現
執順晒要好多心機時間同金錢
但順左就好打得,基本上都唔易壞,特別係近幾年出既修改版槍
想慳錢又好打,首選一定唔係vfc
因為Vfc外 ...
究竟世界上還有神嗎?

所謂既執我覺得真係好難定義. 有少執有大執
無錯,vfc係要執,但我又唔覺係咁特別困擾,而家vfc好多槍都一開波就全鋼件. 呢一個係佢地既優勢
加上1:1數, 外觀一流. 我自問就好鍾意,加上執槍係一份樂趣, 所以我無咩所謂

唔好以為咩馬記唔洗執, 馬記用亞沿, 打得咁上下都要攪, 唔計長槍, 手槍用膠slide, 換金屬silde, hopup 膠已近乎係必然的事, 你平平地執條agency arms slide 都洗你一千幾百, 仲未計管同膠, 其實分分鐘vfc用來改槍,執槍既錢會少過你買一條金屬slide

好似我支馬記hk45, 係好打呀, 頭兩年囉, 打到第三年, 條回堂杆自己崩壞左, 因為亞沿, 市面上仲要無補品.
攪到要我朋友將佢支hk45送比我,等我有零件整返好, 所以黎緊,VFC出USP都係我入手重點
因為馬記槍既膠SLIDE , 真係唔開胃, 一換SLIDE又洗你一,二千.
我比某槍鋪執槍先係個100幾10蚊, 買多兩隻匣, 換膠換膠,都係差唔多錢.

所以唔好講咩執唔執, 咩廠槍執一執都打得好, 不如索性一開始原裝性能係點
WE 執一執都係神兵利器啦, 不過要錢咁架O者

1 個讚好! TOP

事實上,玩得老馬,十居其九換金身又係一條數,最經濟玩Marui G17玩PGC架又駛五、六百,換個吉吉Hammer同Hammer spring又舊幾......
引用:
原帖由 hoperper 於 16-1-2018 14:04 發表
所謂既執我覺得真係好難定義. 有少執有大執
無錯,vfc係要執,但我又唔覺係咁特別困擾,而家vfc好多槍都一開波就全鋼件. 呢一個係佢地既優勢
加上1:1數, 外觀一流. 我自問就好鍾意,加上執槍係一份樂趣, 所以我無咩所謂 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題