發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

v記16年後d 416 m4 開盒落得場啦 ump g36改新版後都無乜大問題

V 記無論外表同槍款都真係冇得彈,但最抵死有好多低能出錯...
VP9 空對地管
45CT 初期 D 神奇件
MP7 個 Bolt 比飛機抽插個位不是圓柱型
FNS 個唔知幾多磅力 trigger

其實如果冇呢 D 低能野 V 記真係唔錯

如果支槍得VFC有, 買VFC
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 16-1-2018 15:24 發表
如果支槍得VFC有, 買VFC
VFC 417 GBB  肯肯定係市面上最好既417 GBB 我有一支
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 no-name 於 16-1-2018 15:13 發表
V 記無論外表同槍款都真係冇得彈,但最抵死有好多低能出錯...
VP9 空對地管
45CT 初期 D 神奇件
MP7 個 Bolt 比飛機抽插個位不是圓柱型
FNS 個唔知幾多磅力 trigger

其實如果冇呢 D 低能野 V 記真係唔錯
hk45ct第一水 其中一批?

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-1-2018 15:35 發表

hk45ct第一水 其中一批?
會挫爆飛機果批... 之後既好似冇事了吧?
佢唔係有呢 D 低級(有心?) 錯誤真係有 80 分 ga
其他內件野唔講,淨係 VP9 求其拎一支對住 5m 靶射下都知批貨有問題 la.. 咁都出到街既...
唔係想酸... 而係有 D 恨鐵不成鋼既感覺... 明明 D 槍款同外表真係好正...

引用:
原帖由 48191 於 16-1-2018 14:51 發表
事實上,玩得老馬,十居其九換金身又係一條數,最經濟玩Marui G17玩PGC架又駛五、六百,換個吉吉Hammer同Hammer spring又舊幾......
無錯. 不過唔係人人玩glock< 加上出來出去都係gen3 底,我睇都睇到厭啦

v記唔同, fns, vp9 呢一槍真係得佢獨市, 416a5等等. 人家係版權小強, 但至少出update槍款.
其實v記係早一兩年,15-16年已經改變左唔少, 氣化方面都做左唔少功夫,出左好多改版匣.
加上內部件全鋼, 你打top gas都唔怕.

我唔係咩v記打手,我玩過馬記,we, ksc, ghk, v記
其實各有各好,仲有一個不變的定理,就係沒有一間槍廠會出一支完美既槍.如果無野壞,佢點賣佢d配件,副廠食風都得啦
不過你話我膚淺都得, 因為我係marking忍,加上係die hard h&k fans, 只有v記先滿足到我
其實買槍應該係睇自己心水同鍾意槍款, 但唔好偏聽人地話點差差差就信晒
世界上無執唔好的槍,只要有錢, 咩都得架啦
有心買心頭好,上一上來cgf, 落鋪頭摸下, feel 下, 問有呢支槍既朋友試打. 不要完全相信別人所講
因為我都係有前設~~哈哈

VFC的確係幾真下
支SR25自從換完新Bolt,換埋PDI 605管 之後, 12度都清匣有凸, 爽直準無得輸
其他槍唔知, SR25係幾好

再順手換埋條真數牙而且岩粗度既外管佢, 原裝VFC做到好似5.56咁真心頂唔順

HK45CT 換飛機
VP9 套個hop up 皮落 slide lock

便可解決

回覆 17# 的帖子

MP7 同 FNS 真係唔知點解決, 有冇 ching 指教?

買左咁多年槍,除左馬記原裝接近做到一開即落場lv, 其它牌子大部分都唔見得做好呢部分, 平又係咁貴又係咁 , 呢d牌子要執既地方通常係hopup同內管部分, 氣化同密氣方面就睇設計同支槍行得順唔順先決定有冇需要執, 不過每個人定義唔同,有人唔執打單發30m中人清夾已ok有人追求極限性能改法,睇自己要求好了

我自己已經有一把cybergun scar-h,想另外玩一支5.56,所以應該唔會入sr-25/417. 想砌mk12mod1 spr,唔知買咩base

引用:
原帖由 samsonco 於 2018-1-16 16:07 發表
HK45CT 換飛機
VP9 套個hop up 皮落 slide lock

便可解決
請問 Hop up 皮落 slide lock 是怎樣的

想像不到

引用:
原帖由 Dave 於 16-1-2018 15:35 發表

VFC 417 GBB  肯肯定係市面上最好既417 GBB 我有一支
槍就唔 comment 了,但係隻匣真係不敢恭維,我整過兩隻 417 漏氣匣,整到我甩肺,底片設計極之 lousy fxxking!

近年最失敗的產品非VFC MP7A1系列同支手拉M40A3莫屬⋯⋯
MP7A1用膠外管,正確嚟講係同Upper frame一體成型,極易撞斷;份Bolt Carrier 本身極仿真,所以極重,冬天打得極吃力。
M40A3,支氣筒本身係用一塊極薄嘅鋁片屈出嚟,拉一次未必有事,拉第二次開始變型,拉第三次就打柴。回推嗰吓極易Double Feed同Jam槍,到時又要成支爆散佢清理。

究竟世界上還有神嗎?

發新話題