發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

如果係講手槍, WE、KJ同Marui M9系列簡直係前無古人,後無來者。
今時今日仲就咁打兩條空心Pin去固定匣身同匣底,會唔會太過份?
引用:
原帖由 Dave 於 16-1-2018 20:05 發表

提到漏氣...又係時候叫VFC UMP 45 出場,完勝
究竟世界上還有神嗎?

回覆 44# 的帖子

其實我要求又唔需要去到咁,只需要金屬身,渣上手有手感啊,full marking咁都ok,又唔需要去換曬真品。
sorry誤會左你

回覆 46# 的帖子

我都有支kj m9,打左差唔多4年,性能同新槍一樣

可能我比較要求真Marking,內構像真追到過咗籠就真。
引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 16-1-2018 23:16 發表
其實我要求又唔需要去到咁,只需要金屬身,渣上手有手感啊,full marking咁都ok,又唔需要去換曬真品。
sorry誤會左你
究竟世界上還有神嗎?

講開KJ M9,響幾年前我會覺得呢支槍係幾好,佢嘅內管固定方式比Marui仲要好,但外觀油油亮亮,再加上匣底漏氣無日無之,無奈忍唔住放棄。
引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 16-1-2018 23:18 發表
我都有支kj m9,打左差唔多4年,性能同新槍一樣
究竟世界上還有神嗎?

如果唔係話砌SPR,以現在的內外兼備的M4A1系列一定係GHK M4A1 V2,匣的重量已經差不多和老馬匣一樣,Bolt Lock冇咁容易打柴,就算粗粗哋上支Bushnell TRS-32已經可以瞄邊打邊.....
不過記得唔好裝6.01管.....!
引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 16-1-2018 23:16 發表
sorry誤會左你
究竟世界上還有神嗎?

回覆 50# 的帖子

匣底漏氣有同感,壞左3隻

師兄又講得好喎!
自從出咗VP9,一Grip上手,咁我就放棄咗Glock....
但係邊有生產商老土到咁?買DX版就加前後西、Slide Lock都係鋼,反而條Recoil Spring Guild仲要額外買條鋼㗎!
HK45CT 一樣,冇DX版唔緊要,自己執靚件搞囉!但係竟然個Trigger係錯得非常離罩,無厘頭又要洗七十幾蚊買個「修正版」Trigger 咁搵笨㗎!最慘係要重新爆散個下身先可以換到個Trigger,真係有少少俾槍玩嘅感覺。
引用:
原帖由 hoperper 於 16-1-2018 15:59 發表

無錯. 不過唔係人人玩glock< 加上出來出去都係gen3 底,我睇都睇到厭啦

v記唔同, fns, vp9 呢一槍真係得佢獨市, 416a5等等. 人家係版權小強, 但至少出update槍款.
其實v記係早一兩年,15-16年已經改變左唔少 ...
究竟世界上還有神嗎?

回覆 51# 的帖子

我就係想砌SPR lone survivor,vfc 原裝mk12mod1 好,定係買mws再慢慢換件?mws可以一雞兩味,玩完mk12 spr,又可以裝反原裝rail,玩反普通m4

其實上面我已經俾咗建議你,兄台可以參考一下。但原裝MWS記住換尾通。
引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 16-1-2018 23:45 發表
我就係想砌SPR lone survivor,vfc 原裝mk12mod1 好,定係買mws再慢慢換件?mws可以一雞兩味,玩完mk12 spr,又可以裝反原裝rail,玩反普通m4
究竟世界上還有神嗎?

回覆 55# 的帖子

你唔係話如果唔係砌SPR,以現在的內外兼備的M4A1系列先係GHK M4A1 V2嘛?

兄台你剛剛又話想玩一王兩后....Sorry ,係一雞兩味嘛,咁咪Marui囉。但如果只玩M4A1,V2係上佳選擇....但我玩過V1,始終對G社的M4有戒心。何況2000零蚊有套SPR Kit,抵到爛喇!
引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 16-1-2018 23:52 發表
你唔係話如果唔係砌SPR,以現在的內外兼備的M4A1系列先係GHK M4A1 V2嘛?
究竟世界上還有神嗎?

回覆 57# 的帖子

但係如果mws換左kit,力大概去到咩位?想打反大概1.5-1.6j,mws有冇可能

引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 17-1-2018 00:12 發表
但係如果mws換左kit,力大概去到咩位?想打反大概1.5-1.6j,mws有冇可能
原裝換14.5吋內管用恐龍0.2珠有1.4左右

引用:
原帖由 2slow 於 16-1-2018 23:11 發表

Dave 請教呢支野要落場有冇得搞??
幾年前買番來漏到今日.. 根本冇落過場用 ,SORRY 比唔到意見

論原裝性能算係準的,但FULL AUTO 一雞到底唔算爽快,而家試緊 樂泰565 補漏,暫時未漏,如果唔漏再研究性能。

當日買呢碌野一來平二來自己喜歡UMP,結果就係麻煩多多。又唔可以話係惡夢,

只係比我掟入冷宮咁解。成堆槍好地地拎上手就玩得,得閒先攪佢...

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題