發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

我有既KFC既槍有: MK18MOD1, HK416D, MK12MOD1, MP5A3, MP5SD, MP7, HK417, UMP.45, SR-25, 迷GLOCK 17, 19 , SAI 17, 34 , HK45CT
最大獲就係MP5同埋UMP..........其他執一執打到今時今日..........

回覆 61# 的帖子

好啊,唔該師兄!但係mk12mod1有咩一定要執

通常MWS打.25珠,換走支250內管,換番長啲唔止有1.6,如果狠下心腸搞埋個飛鏢同埋加硬飛機?打Marui過J不是夢,但是問題在於有冇咁嘅需要。而且在機件損耗上,會比打Top gas更快打柴。
引用:
原帖由 Opica 於 17-1-2018 00:29 發表

原裝換14.5吋內管用恐龍0.2珠有1.4左右
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 17-1-2018 07:47 發表
通常MWS打.25珠,換走支250內管,換番長啲唔止有1.6,如果狠下心腸搞埋個飛鏢?打Marui過J不是夢。
我兩支新版,管同皮都換左。
一支250 - 1.3j
一支370 - 1.45j

第一版嗰支MWS改大力係非常容易,但亦容易爆飛機。
引用:
原帖由 Opica 於 17-1-2018 08:08 發表

我兩支新版,管同皮都換左。
一支250 - 1.3j
一支370 - 1.45j
究竟世界上還有神嗎?

回覆 55# 的帖子

有邊隻尾通介紹?
PSN:cbt08196
XBOX LIVE:cbt08196

引用:
原帖由 Dave 於 17-1-2018 02:10 發表

幾年前買番來漏到今日.. 根本冇落過場用 ,SORRY 比唔到意見

論原裝性能算係準的,但FULL AUTO 一雞到底唔算爽快,而家試緊 樂泰565 補漏,暫時未漏,如果唔漏再研究性能。

當日買呢碌野一來平二來自 ...
thank Dave兄,
小弟係貪佢夠輕(槍同匣), 一心想買返黎落場用,
d匣換了新版底膠及小心擰佢d縲絲, 暫時都有少漏,
但氣化及效能好一般, 睇下有無得搞
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

嬲嬲槍
引用:
原帖由 cbt08196 於 17-1-2018 10:05 發表
有邊隻尾通介紹?
究竟世界上還有神嗎?

回覆 61# 的帖子

mp7 要執d乜先打得順呢?

你講VFC?
引用:
原帖由 samsonco 於 17-1-2018 11:15 發表
mp7 要執d乜先打得順呢?
究竟世界上還有神嗎?

回覆 70# 的帖子

係呀, 馬記同ksc個size 真係細成個碼咁

我之前擁有過,但之後在一場冬天Outdoor 之後就賤賣咗俾人。
執內管、哭泣膠同改入氣嘩佬,執極都只能夠執呢啲......
引用:
原帖由 samsonco 於 17-1-2018 11:21 發表
係呀, 馬記同ksc個size 真係細成個碼咁
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 17-1-2018 11:33 發表
我之前擁有過,但之後在一場冬天Outdoor 之後就賤賣咗俾人。
執內管、哭泣膠同改入氣嘩佬,執極都只能夠執呢啲......
其實VFC MP7本身唔係氣化差, MP7氣化衰既問題在於條bolt太重.令到彈匣用了大量green gas去推動, 令到彈匣非常快凍
解決方法有幾個的.

1. 之前Dave 師兄有講過, 一係cut 走bolt carrier 最重的一部份, 已經大大解決問題
2. cut 回堂彈弓, 換條軟既又得.
3. 改軟hammer spring.

仲有一個方法可大大解決, 就係睇下台灣方面大唔大需求, 如果出鋁bolt carrier, 咁MP7 就變得幾無敵了

但終歸VFC點解要出份咁重既bolt carrier? 因為佢賣blow back 係所有MP7 中最強架嗎. 所以咪放棄了氣化了

本人就相反, 上月專登去入一支VFC mp7, 的確氣化係好差, 個時係上年12月, 得13度個時試槍, 跟本就係一舊垃圾
打單發唔夠20飛, 已經打唔郁(當然用猛將氣試槍)

小弟最後改左D野, cut 左recoil spring 大約9格. 第二, 換左海神抗寒紫飛標, 磨bolt 底, bolt 軌道
用恐龍氣, 上次17度, 快扣40粒, 清匣lock bolt 無問題. 如果full auto,就尾後腳軟地清匣lock bolt
我無換過任何匣valve

基本我我呢個改法, 溫度大約19-20度打, 已經不成問題
18度以下會有少少吃力. 如果去到12-13度, 邊間廠都總有一點腳軟

引用:
原帖由 hoperper 於 17-1-2018 12:11 發表

其實VFC MP7本身唔係氣化差, MP7氣化衰既問題在於條bolt太重.令到彈匣用了大量green gas去推動, 令到彈匣非常快凍
解決方法有幾個的.

1. 之前Dave 師兄有講過, 一係cut 走bolt carrier 最重的一部份, 已經大 ...
其他唔敢講,Marui MP7 係零度爽清!係零度!係爽清!唔知咩怪物黎

利申,Marui 同 VFC MP7 都有但賤賣左 VFC,理由噬神者兄一樣,點汁性能都不及一支原廠乜都冇改既馬記....

引用:
原帖由 hoperper 於 17-1-2018 12:11 發表

解決方法有幾個的.

1. 之前Dave 師兄有講過, 一係cut 走bolt carrier 最重的一部份, 已經大 ...
其實有一個好立竿見影既改裝不太花錢,就係換oring,換一條幼身(1mm 或0.8mm粗),寬度跟原裝那條一樣的,
吹氣入bolt 時條oring 會被推郁貼住底做成氣密,回膛時氣壓下降會鬆弛令回堂阻力下降。
當日試過換條岩岩好貼住bolt carrier 的oring 是根本不行,之前說了,bolt carrier 個坑不是正圓柱,而是錐狀,愈入愈啜,
當隻飛機完全藏哂入去時是會啜得非常浪費gas,你換一條鬆的oring 又唔得,因為飛機出到一半,carrier 坑直徑增加,漏氣噴白煙。
用一條幼身oring 可以取其中庸,唔算極度密氣,但又唔算啜,試左n 次之後個人認為比較妥當的setting。
原裝啦wo...一句到尾 A.P.S.....a piece ...of...s...

其實佢規規矩矩用番大路設定係完全唔會有事,加埋個BODY 靚絕對會係GBB 廠頭3 名,偏偏佢係要攪D 「巧思」...

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題