發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

引用:
原帖由 Dave 於 17-1-2018 12:36 發表

其實有一個好立竿見影既改裝不太花錢,就係換oring,換一條幼身(1mm 或0.8mm粗),寬度跟原裝那條一樣的,
吹氣入bolt 時條oring 會被推郁貼住底做成氣密,回膛時氣壓下降會鬆弛令回堂阻力下降。
當日試過換條岩 ...
Dave 兄, 求Oring 的呎吋大細, 我會出司達到配返幾個.

引用:
原帖由 no-name 於 17-1-2018 12:25 發表

其他唔敢講,Marui MP7 係零度爽清!係零度!係爽清!唔知咩怪物黎

利申,Marui 同 VFC MP7 都有但賤賣左 VFC,理由噬神者兄一樣,點汁性能都不及一支原廠乜都冇改既馬記....
的確V記MP7點改, 最盡盡都係8-8成5既馬記氣化效能
但基於實際,打game 時, 跟本不會常用full suto, 就算單法亦不會突然狂扣, 所以其實只有8-8成5的馬記氣化性能係一個可接受範圍

不過馬記我之前都打過, 我真係好憎佢D亞沿件, 同埋佢個flash hider 係12mm,同埋內管唔穿頭, 要裡面換個adapter 先可以換加長內管. 個到又係錢. 同埋馬記細左一個足吋,唔係1:1, 又有made in japan, ASKG 等等....

所以我決定先要外觀而非性能優先情況下, 簡VFC MP7
事實上VFC mp7 氣化上係可以優化, 唔咪去到無得攪.只係有無人願意用少少錢同時間去攪
好似Dave 兄之前放既片咁, 我自己就覺得好滿意.
其實大家真係可以試下海神標, 因為佢有節氣打寒既丐用, 節氣方面, 可限制每次出氣量, 令到隻匣唔會咁快凍
小弟試過, 差10秒恐龍氣比V記MP7匣. 扣單發, 慢慢扣,慢慢回氣, 扣到108發先無氣
所以其實海神標已發揮到佢既作用
所以呢到改善一下, 個到改善一下. 其實V記MP7絕對不是垃圾

引用:
原帖由 hoperper 於 17-1-2018 12:58 發表

的確V記MP7點改, 最盡盡都係8-8成5既馬記氣化效能
但基於實際,打game 時, 跟本不會常用full suto, 就算單法亦不會突然狂扣, 所以其實只有8-8成5的馬記氣化性能係一個可接受範圍

不過馬記我之前都打過, 我真係 ...
馬記外觀根本係... 仲要細左個碼...
但我係性能重視,所以結果都係簡馬記

都係果句,各取所需 lor~ 冇話一間係最好既廠既

引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 17-1-2018 07:40 AM 發表
好啊,唔該師兄!但係mk12mod1有咩一定要執
基本上換內管換膠,之前再執順條BOLT,執到個飛機拉出黎之後會好快縮返入去就OK

玩兩年爆Pat Pat喎⋯⋯
引用:
原帖由 no-name 於 17-1-2018 12:25 發表

其他唔敢講,Marui MP7 係零度爽清!係零度!係爽清!唔知咩怪物黎

利申,Marui 同 VFC MP7 都有但賤賣左 VFC,理由噬神者兄一樣,點汁性能都不及一支原廠乜都冇改既馬記....
究竟世界上還有神嗎?

非常討厭佢個「一體成型」膠外管⋯⋯
引用:
原帖由 Dave 於 17-1-2018 12:36 發表

其實有一個好立竿見影既改裝不太花錢,就係換oring,換一條幼身(1mm 或0.8mm粗),寬度跟原裝那條一樣的,
吹氣入bolt 時條oring 會被推郁貼住底做成氣密,回膛時氣壓下降會鬆弛令回堂阻力下降。
當日試過換條岩 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 samsonco 於 17-1-2018 11:15 AM 發表
mp7 要執d乜先打得順呢?
基本上換內管換膠,之前再執順條BOLT,執到個飛機拉出黎之後會好快縮返入去就OK
GBB枝枝都差唔多係執依幾樣野,不過MP7要小心佢個TRIGGER,會蝕,如果蝕左佢會你咁一下想開一槍佢會開幾槍

引用:
原帖由 hoperper 於 17-1-2018 12:53 發表

Dave 兄, 求Oring 的呎吋大細, 我會出司達到配返幾個.
槍已賣了不記得。
可拆原裝oring 之後叫佢跟番個外徑配瘦一級的ring
保險計我會配多個 +1 mm 配多個 -1 mm size 的
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 海綿寶寶玩gbb 於 16-1-2018 22:57 發表
師兄,我都有考慮過416d,但係長管版係japan version,我嚴佢唔夠力。短管配套麻麻,所以放棄左。唔鍾意m27機槍version
416d japan version都嫌細力, 無理由會走去諗馬記GAWOR, 兩優都係細力既~

引用:
原帖由 rYaN 於 17-1-2018 03:01 發表
我有既KFC既槍有: MK18MOD1, HK416D, MK12MOD1, MP5A3, MP5SD, MP7, HK417, UMP.45, SR-25, 迷GLOCK 17, 19 , SAI 17, 34 , HK45CT
最大獲就係MP5同埋UMP..........其他執一執打到今時今日..........
想請教下......迷19有咩要執/可以執??
我擺左支19上神台, 家陣支槍啜啜地, 可能一次過執好晒佢

回覆 83# 的帖子

睇返你以前個 post 似咁寫

還有換一個新的飛機ORING,尺寸是11*2

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... ight=mp7&page=3

引用:
原帖由 samsonco 於 17-1-2018 16:13 發表
睇返你以前個 post 似咁寫

還有換一個新的飛機ORING,尺寸是11*2

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... ight=mp7&page=3

Thanks, nice record

引用:
原帖由 rYaN 於 17-1-2018 03:01 發表
我有既KFC既槍有: MK18MOD1, HK416D, MK12MOD1, MP5A3, MP5SD, MP7, HK417, UMP.45, SR-25, 迷GLOCK 17, 19 , SAI 17, 34 , HK45CT
最大獲就係MP5同埋UMP..........其他執一執打到今時今日..........
師兄,小弟剛入ump,到底有幾鑊(^_^)v,同埋我支416c成日bolt lock後返唔到前,已經全新煲同全新recoil set,有解嗎?謝謝

引用:
原帖由 alvin155 於 18-1-2018 14:23 發表

師兄,小弟剛入ump,到底有幾鑊(^_^)v,同埋我支416c成日bolt lock後返唔到前,已經全新煲同全新recoil set,有解嗎?謝謝
UMP9 無咩獲氣, 改管改膠即可以打得好遠, 但因為天生管短, 唔好prefer 佢group 太靚

416C方面, 早一年已聽聞呢個問題, 只係無諗過2017版問題仍然存在, 不如拎比gunsmith 執一執吧

引用:
原帖由 hoperper 於 18-1-2018 16:40 發表

UMP9 無咩獲氣, 改管改膠即可以打得好遠, 但因為天生管短, 唔好prefer 佢group 太靚

416C方面, 早一年已聽聞呢個問題, 只係無諗過2017版問題仍然存在, 不如拎比gunsmith 執一執吧
416C好睇彩數,唔係支支有事

發新話題