17 12
發新話題

憂好戰分子潛入 傳中國將在阿富汗建基地

憂好戰分子潛入 傳中國將在阿富汗建基地

講真,我對政治白痴, 只知美國和前蘇聯都在該國曾被重挫.
呢D鬼地方,要去,可免則免. 不如在國內做多D情報收集工作仲好. Thx for sharing.

地原邊界咁闊! 起個站就收到風睇到水! 班人由其他地方都過到去!

因為怕有賊入屋,所以就去人地屋企住?
我要玩耍故我在

2 個讚好! TOP

阿富汗係任何一個時間既大國都搞唔掂既地方 之前仲有英國

借捉老鼠為名! 走私為實! 呀褲浪最多乜野? 一種植物! 香港有間外資公司都用呢隻植物做logo!

引用:
原帖由 rho837 於 3-2-2018 21:36 發表
地原邊界咁闊! 起個站就收到風睇到水! 班人由其他地方都過到去!
中國同阿富汗交接嗰一細段邊界係山,無路行唔好話車,驢馬嗰啲上去都難,所以當年大陸同老美合作資助阿富汗反蘇游擊隊軍火物資都係要出巴基斯坦北上出白沙瓦地區先去到。

當年中美關係最好嗰陣美國真係喺新疆設置過監聽站去監聽蘇聯部隊通訊

學美國係墨西哥邊境起圍牆好過啦

新河西四郡
反恐變殖民

引用:
原帖由 Lolanto 於 5-2-2018 07:49 發表
學美國係墨西哥邊境起圍牆好過啦
尾國咁做叫〝自由〞,中国咁做叫〝封閉〞

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-2-2018 11:53 發表
講真,我對政治白痴, 只知美國和前蘇聯都在該國曾被重挫.
呢D鬼地方,要去,可免則免. 不如在國內做多D情報收集工作仲好. Thx for sharing.
No no, 美佬係嗰度教唆當地人種花,自己做莊,撈了不小不義之財。。。

引用:
原帖由 rho837 於 4-2-2018 15:12 發表
借捉老鼠為名! 走私為實! 呀褲浪最多乜野? 一種植物! 香港有間外資公司都用呢隻植物做logo!
初初我都以為係...
但wiki資料寫佢係蘇格蘭國花"薊花" Thistle
點解咁似罂粟花, 巧合? 或真係影射其它野? 呢層要歷史專家黎補充下

另外HSBC的Logo都暗藏了蘇格蘭旗的圖案... 這唔多唔少反映了蘇格蘭/英國的身影遍布香港...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 olw0978 於 7-2-2018 08:34 發表

No no, 美佬係嗰度教唆當地人種花,自己做莊,撈了不小不義之財。。。
原來如此,種乜花,可以會撈了不小不義之財? 值得學習投資. Thx for sharing.

引用:
原帖由 kornhill401 於 7-2-2018 14:06 發表

原來如此,種乜花,可以會撈了不小不義之財? 值得學習投資. Thx for sharing.
上維基看看阿富汗盛產什麼自有答案。

Btw, 既然是不義之財,不要去投資啦。。。

17 12
發新話題