16 12
發新話題

型格情人節鑽飾

型格情人節鑽飾

周大福在情人節亦精選一系列首飾,包括T MARK「綴系列」、「情約系列」、Forevermark「天鵝婚嫁鑽飾系列」、「驕人系列」以及「迪士尼公主」系列,每款設計各具特色。T MARK「綴系列」以兩手相牽形成的重疊、交錯、緊扣的優雅線條,詩意地表現了「雙手的相遇與觸碰」;而「驕人系列」吊墜鑲上閃爍圓鑽,隨佩戴者的搖擺,展現出如萬花筒般五光十色的光芒,好比女士流露積極及自信的一面。不少女生夢想可變成公主,「迪士尼公主」系列將童話的夢幻之美集於一身,吊墜更以皇冠造型設計,為愛侶添上高貴公主氣質。
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifes ... ea00147e7741e68072b
---
周大福好,老虎幾鐘意幫襯,鑽飾一口價唔駛煩。

附件

3-2-2018 20:05

係近年至知周大碌原來係全球最大既珠寶商...

呢個設計幾好,簡而清,又名貴. Thx for sharing.

好奇一問,其實樓主係咪上錯咗科林 ?

引用:
原帖由 walther 於 6-2-2018 16:26 發表
應該冇上錯科林! 大家吹下水分享一下!

話時話我就一鑊過買左一粒有證書又只係放在保險箱內石頭送给老虎作我們同行十周年拍當禮物! 當時買同一層800尺單位咁既價錢! 回想翻而家老虎話要磚頭而唔要石頭!

引用:
原帖由 walther 於 6-2-2018 16:26 發表
我得閒講下時尚講下生活,好過講雪白血紅,
大江大海一九四九,大江大海騙了你。

引用:
我想開帖講擦鞋...

引用:
原帖由 loveless 於 7-2-2018 20:44 發表

我想開帖講擦鞋...
我想開帖講煮飯…
---
我仲有好多鞋靴未貼圖。

煮飯有白酒,3歲都變高手

我想話落雞粉,米芝蓮大廚都唔敢承認0既事實。

原本真係想講買石,唔係收藏家就唔駛理4C。價錢就係反影事實,就好似牌九裡面四大公司咁,點擺點變都係死。細過1拉克唔駛睇成色,D色J色唔係專家都睇唔出。K色L色只要唔係裸鑽,鑲嵌左就睇唔出帶黃色。

爺爺未退休前做珠寶,
記憶中大部份都係中東客,
就算小時幾唔識野幾冇價值觀,
都記得佢地身上會閃既野都好多又好鬼大粒...

買石送女人,買到幾大就買幾大,女人問女人第一句話都係問粒石有幾大。
---
我有件約翰·里奇蒙德主線黑色襯衫,領片衣襟位置全都係十字小圓頭釘,畀老虎話中東人先會買咁0既衫,仲話如果我著住就唔會同我一齊行街,搞到件衫一次都無著過就壓衣櫃底。

引用:
原帖由 reniless 於 7-2-2018 23:56 發表
買石送女人,買到幾大就買幾大,女人問女人第一句話都係問粒石有幾大。
---
我有件約翰·里奇蒙德主線黑色襯衫,領片衣襟位置全都係十字小圓頭釘,畀老虎話中東人先會買咁0既衫,仲話如果我著住就唔會同我一齊行街 ...
著去打場CQB, 一舉數得搞掂

引用:
原帖由 reniless 於 7-2-2018 20:52 發表

我想開帖講煮飯…
---
我仲有好多鞋靴未貼圖。
話明吹水講場嘛, 唔過份點吹都得啦....

講煮飯好喎, 小弟技術只限於煎隻蛋及丁個麵

最近買了個氣炸鍋, 生活變得精彩左dd
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

16 12
發新話題