發新話題

[VFC] 殘鏽Mp5

咦,個Bolt Carrier 好似行真Bearing喎!不過黑色就......
引用:
原帖由 紗夢 於 6-2-2018 00:35 發表

都係睇早排youtube MOA介紹炸
好像改左彈匣,feeding Ramp,加大bolt氣缸..bolt尾多左個重鎚物體,預計多左一節引導,回膛會順D,重鎚直撞槍身尾應該後座力up,不過像真度減 不了..

而VFC官網有3連發 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 6-2-2018 07:01 發表
咦,個Bolt Carrier 好似行真Bearing喎!不過黑色就......
照計不會了 多數一樣只係得個外型
因為跟翻gen1睇裡面已經係飛機/氣筒,
正常應該唔夠位做的

引用:
原帖由 怒人甲 於 5-2-2018 20:12 發表

仲有現貨咩?!好似周圍都冇啦⋯⋯
咁..即係唔使諗咁多,唯有等新版出. Thx for sharing.

引用:
原帖由 紗夢 於 6-2-2018 00:35 發表

都係睇早排youtube MOA介紹炸
好像改左彈匣,feeding Ramp,加大bolt氣缸..bolt尾多左個重鎚物體,預計多左一節引導,回膛會順D,重鎚直撞槍身尾應該後座力up,不過像真度減 不了..

而VFC官網有3連發 ...
VFC 肯咁樣係像真性上讓步,應該可以期待新版本性能吧,開盒正常爽一匣的話值得購入。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2018 14:40 發表

VFC 肯咁樣係像真性上讓步,應該可以期待新版本性能吧,開盒正常爽一匣的話值得購入。
睇睇下佢bolt尾都加長左,變相氣筒又再大左啲
就係唔知新甲內部有無改良,我把舊款一雞扣到尾會滅火筒咁噴白煙

新版MP5我係等緊佢個冇彈停BOLT系統會點改善

如果仲係舊式KSC M11咁飛機撞匣停BOLT就真係削D

VVE都做到既野V記改到第2版都改唔到

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2018 14:40 發表

V記應該都知衰...可能計過數...犧牲有限度像真性而換黎較大既性能

要話像真性讓步的話其實之前G28...416D V2...遲D既416A5...調較HOPUP改左可以在GAS TUBE位調較

令到外管上多左條膠條...像真派而然應該已好[UN]眼

但舊HOPUP調較下下要拆槍就已經比人埋怨左好多年

引用:
原帖由 Kwind 於 6-2-2018 15:38 發表

V記應該都知衰...可能計過數...犧牲有限度像真性而換黎較大既性能

要話像真性讓步的話其實之前G28...416D V2...遲D既416A5...調較HOPUP改左可以在GAS TUBE位調較

令到外管上多左條膠條...像真派而然應該已 ...
我反而樂意見到佢咁改。馬記效應... 一個擺明玩具數的後起之秀一出閘就搶走一大塊餅,唔到你唔驚。

不過we 先知先覺,v 記遲到好過冇到。

岩岩14.5 度,實測we 湯普森 ,55 發全自動。在下讚we 不是沒有道理。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 15# 的帖子

新煲都幾肉下 但真係有顯著爽度提升係可以接受既
3連發下身終於有,正

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2018 15:44 發表

我反而樂意見到佢咁改。馬記效應... 一個擺明玩具數的後起之秀一出閘就搶走一大塊餅,唔到你唔驚。

不過we 先知先覺,v 記遲到好過冇到。

岩岩14.5 度,實測we 湯普森 ,55 發全自動。在下讚we 不是沒有道 ...
WE後座力大到
我又拍左,小弟依度12.5度
剛好清倒1匣,不過彈數再多D就應該會腳軟

https://www.youtube.com/watch?v=bDBESzwTuiI&feature=youtu.be

引用:
原帖由 gainax 於 6-2-2018 16:03 發表
新煲都幾肉下 但真係有顯著爽度提升係可以接受既
3連發下身終於有,正
G 兄點可以接受呢D 同真鐵咁唔似既「玩具BOLT」?VFC 主打像真犧牲性能,而家犧牲埋像真冇野可以再犧牲架啦...
引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2018 00:48 發表
其實對像真冇咩要求又咁睇重性能,不如玩返電槍次世袋味重好,有斷彈有震動又穩定好打過gbb 咁多, 仲唔洗哂咁多錢買gas同補品已經搞掂 ,

有電唔玩 玩得氣動既唔多唔少都對像真程度有一定要求係味先?
至於要求有 ...
我非常認同昨天的G 兄,GBB 為追求性能而犧牲像真性,不如玩次世代電槍啦

引用:
原帖由 紗夢 於 6-2-2018 17:16 發表

WE後座力大到
我又拍左,小弟依度12.5度
剛好清倒1匣,不過彈數再多D就應該會腳軟

https://www.youtube.com/watch?v=bDBESzwTuiI&feature=youtu.be
湯普生個BOLT 算重,55 粒打得哂真心交到功課。

師兄支 MP5 少少軟唔覺,如果原裝開箱呢個爽度,我屋企起碼多4 支VFC...MP5, 416, SR25 同 MP7

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2018 17:19 發表

少少軟唔覺,如果原裝開箱呢個爽度,我屋企起碼多4 支VFC...MP5, 416, SR25 同 MP7
頭水睇番當年前輩們個MP5 post應該好大獲
但其實我都唔太知原裝係點買番黎就忍唔住裝左鋼件同打磨左

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2018 17:19 發表

湯普生個BOLT 算重,55 粒打得哂真心交到功課。
facebook見係咪有鋼bolt kit
段片見後座力大到試射位師兄打到個人搖下搖下

引用:
原帖由 Kwind 於 6-2-2018 15:30 發表
新版MP5我係等緊佢個冇彈停BOLT系統會點改善

如果仲係舊式KSC M11咁飛機撞匣停BOLT就真係削D

VVE都做到既野V記改到第2版都改唔到
咁睇黎K兄會失望了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題