發新話題

新手1問 GBB加力減力

引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 19-2-2018 02:59 發表
KWA既系統同TM係唔係一樣?
甘補品方面又足唔足?
唔一樣,KSC/KWA系統較仿真,性能我個人認為55波,可能TM略高少少
補品方面正路嚟講TM會比較多,但係HK45呢款鎗係KSC/KWA出先,而且佢地既H&K系列相當受歡迎

但係你問我我就一定會揀KSC/KWA

因為打嚟講,手鎗其實原裝都好夠打,真係屎忽痕要改,換下管換下膠其實一定有得俾你換
外觀上又係,要換slide大家都有得換,要換下身就應該大家都冇得換
如果要睇下身靚仔咁一定係KSC/KWA > Marui

利申兩個牌子既HK45我都冇,純粹9up

回覆 16# 的帖子

原裝性能不是 55 波,係 KSC/KWA 全勝 TM

不單完勝 TM HK45, 說完勝原裝 TM 5.1 也絶不為過,唯一缺點是手掌要夠大

引用:
原帖由 olw0978 於 19-2-2018 05:00 發表
原裝性能不是 55 波,係 KSC/KWA 全勝 TM

不單完勝 TM HK45, 說完勝原裝 TM 5.1 也絶不為過,唯一缺點是手掌要夠大
咁更加唔洗考慮啦
因為我冇玩過HK45,只係有兩枝KSC USP系列
所以都係以成個品牌既整體印象去比較,多謝ching指正

我岩岩上EHB睇過
KWA HK45一支mag40美金
TM先28
我又覺得略嫌有D貴?
我當KWA一槍加兩mag 都已經兩百幾美金
TM先180左右

引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 19-2-2018 18:02 發表
我岩岩上EHB睇過
KWA HK45一支mag40美金
TM先28
我又覺得略嫌有D貴?
KSC/KWA既彈匣係會比起Marui貴
我自己一般嚟講手鎗係1鎗3匣,咁都係買多兩隻,個人認為還可以接受

想搭單請教一下,如果同 V 記把 HK45 比呢?
小弟有馬記 HK45,外觀最靚梗定係 V 記,但性能比較既話係 K > M = V ?
BTW K 版好似停產了,因為拉臣比左 V 記做,如果係既話要買好買了

今日行過名X店KWA宜家賣緊1280, mag就300幾一支
都算係我budget之內
我諗過多幾日去出

K版 HK45正呀, 原裝金屬slide, 手感唔錯.

不過有review話slide stop位比較弱, 玩耐左會蝕, 後定可能會唔得.
我果支就賞玩射靶多, 無乜落場操過, 未有呢個問題.

好啦我忍唔住手買左啦

附件

21-2-2018 19:24

21-2-2018 19:24

引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 21-2-2018 19:24 發表
好啦我忍唔住手買左啦
正啦,個人認為有買貴冇買錯
除非你到最後原來根本連HK45呢個款都唔鍾意
貼一貼小弟既兩枝KSC/KWA H&K系列贈下慶

回覆 25# 的帖子

哇!Mk23睇到都覺得重

引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 21-2-2018 19:24 發表
好啦我忍唔住手買左啦
貌似呢把係。。。U 牌

有圖有真相
引用:
原帖由 olw0978 於 21-2-2018 20:54 發表

貌似呢把係。。。U 牌

附件

21-2-2018 21:05

引用:
原帖由 olw0978 於 21-2-2018 20:54 發表

貌似呢把係。。。U 牌
K記係U牌
V記都係U牌
版權之下,世界大同

引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 21-2-2018 19:43 發表
哇!Mk23睇到都覺得重
其實咁大枝反而好玩具feel,假假地咁

發新話題