19 12
發新話題

[WE] Scar h, 換ysc鋁bolt定angrygun 鋼bolt好?

Scar h, 換ysc鋁bolt定angrygun 鋼bolt好?

請師兄們比d意見

回覆 1# 的帖子

鋼煲,我十度都打得起,爽打

要打得快當然係鋁bolt,要Blow back勁 當然係鋼bolt啦~~~~~

你知唔知有咩分別先?

我只知鋁bolt輕身好多

引用:
原帖由 HKDT3005 於 8-2-2018 11:48 AM 發表
我只知鋁bolt輕身好多
你自己想BOLWBACK大定係想打得快D先?

引用:
原帖由 rYaN 於 8-2-2018 02:53 PM 發表

你自己想BOLWBACK大定係想打得快D先?
搭單問, 其實快淨係快左係連射? 定單發都會快扣左?

引用:
原帖由 secure31 於 8-2-2018 16:28 發表

搭單問, 其實快淨係快左係連射? 定單發都會快扣左?
回膛快左

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-2-2018 04:38 PM 發表

回膛快左
感謝CHING, 咁即係單發都會怏左, 咁其實會唔會細力左?

引用:
原帖由 secure31 於 8-2-2018 16:49 發表

感謝CHING, 咁即係單發都會怏左, 咁其實會唔會細力左?
應該就唔會 回膛快慢唔影響大細力

我個人覺得鋼bolt有機會好快撞斷hammer
我只已會揀鋁bolt

或者問一個問題 點解要換?
回膛太慢?recoil太細?

咁如果換左輕bolt,快左會唔會連射又追唔切彈道亂曬龍呢?
我講呢枝We,有冇師兄又有經驗.......

引用:
原帖由 0050100 於 8-2-2018 17:14 發表
咁如果換左輕bolt,快左會唔會連射又追唔切彈道亂曬龍呢?
我講呢枝We,有冇師兄又有經驗,當然又有人跳出尼話gbb唔打連射.....
上唔切彈?

回覆 12# 的帖子

應該只彈道更亂飛

其實想呢幾日買返把玩下, 其實係咪係軍軍軍買先有保養? 同埋係咪要換HOP UP膠同內管?

改慢返Rof 用軟回膛彈弓都得, 不過兩支bolt重量分別差幾多先?
太重打full auto軟腳, 太輕就冇feel要自己平衡,
注重氣化→輕bolt, 注重後座力→重bolt, 以我們呢支氣化, 輕d打得爽快d

19 12
發新話題