發新話題

[VFC] VFC的umarex USP

引用:
原帖由 紗夢 於 12-2-2018 02:14 發表

鷹係2014年前,跟住個proof mark就改左做CIP N
即係date code 係BE =14頭開始就應該係CIP N唔係鷹

岩睇左VFC HK45C係 AK = 09 ,所以刻鷹係正確
而馬記枝USPC係BF = 15 ,其實應該刻CIP N先岩
http://uploads ...
原來係咁 如果係早期版就好了
但都可能會買

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-2-2018 17:13 發表

原來係咁 如果係早期版就好了
但都可能會買
我都係鐘意早期 鷹proof mark + Hk USP 刻印下身+ 右邊刻 heckler & koch gmbh made in germany..
後期型HK Sidearms GmbH 不喜歡

不過如果出tactical就一定會買一枝

一枝經典槍款出後期形版本好似有d怪
如果又有平鋼slide可能又比錢了

我反而有個疑問

真槍USP 9MM 匣...個SIZE同HK45CT 匣一樣咩
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 12-2-2018 19:20 發表
我反而有個疑問

真槍USP 9MM 匣...個SIZE同HK45CT 匣一樣咩
而且真野出面包膠的。。。

引用:
原帖由 Opica 於 12-2-2018 19:35 發表

而且真野出面包膠的。。。
Usp45隻匣就轉左做鋼皮
但size係咪一樣呢?

有冇師兄有開箱分享?

回覆 53# 的帖子

上半截內部有包覆鋼片

回覆 55# 的帖子

引用:
原帖由 MG-42 於 17-2-2018 23:17 發表

你說這個?

呢個構造設計,會唔會繼槍身用膠後,其他廠商都會向這設計跟住走呢?

其實喱種設計一d都唔新
AK74電木匣已經係膠身加steel reinforced lips
宜家嘅magpul ak匣都係咁

回覆 57# 的帖子

聚合物射出的槍身絕大多數都有包覆鋼板或鋼零件射出

引用:
原帖由 1970 於 2018-2-18 14:52 發表
聚合物射出的槍身絕大多數都有包覆鋼板或鋼零件射出
何謂 鋼零件射出

發新話題