發新話題

[Marui] TM M4A1 MWS GBB

引用:
原帖由 新手一隻 於 17-2-2018 00:49 發表

真心咩?我搵到的所有資料都話係6.08。

身邊有兩條未搞過的馬記原裝管,可惜冇卡尺。
我都會搵一啲官方證明 去證實下

馬記m4係咪全金屬?

Mauri M4A1 MWS得個Pistol Grip同尾托唔係,咁樣答可以嗎?
引用:
原帖由 cky0311 於 24-2-2018 16:06 發表
馬記m4係咪全金屬?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 24-2-2018 18:31 發表
Mauri M4A1 MWS得個Pistol Grip同尾托唔係,咁樣答可以嗎?
仲有飛機 o-ring

應該話該金屬嘅都係金屬

1 個讚好! TOP

回覆 41# 的帖子

兄師 想問下
Dup牙即係點樣?
而真尾通邊到有呢?

去搵Long Gor,Dup真數牙同珍尾通。佢有現貨。
Marui M4本身尾通牙係自家數,做細咗。要重新鑼個真數牙出嚟。如果唔想咁複雜,AG尾通就唔駛咁煩,不過都係玩具數。
引用:
原帖由 XLxY 於 28-3-2018 00:31 發表
兄師 想問下
Dup牙即係點樣?
而真尾通邊到有呢?

究竟世界上還有神嗎?

要重申一點係,支槍換尾通同響彈匣入氣嘩佬裝O-ring已經好好打,換埋鋁Bolt Carrier 同6.03管又準,反應又快,真係M4款首選。
究竟世界上還有神嗎?

呀! 唔知係咪小弟多心 之前新買匣個嘩佬唔多順,有時間可以睇下個嘩佬外面份件加小小油 但唔好落太入。

回覆 52# 的帖子

有一點要說清楚,Marui始終是玩具數,上真品鏡就要將紅點鏡調整至右方,並不是中心點。
究竟世界上還有神嗎?

仲有一點,
小弟剛換珍品尾通~ 留意到Bolt arrival distance 會長左, bolt 上面後方螺絲會頂到lower receiver 尾通位, 長期會爆
換左之後記得要響尾通入面加spacer (大概13mm) 頂住buffer 唔好畀佢去禁後. 拉bolt 時會見到成個飛機頭 加空匣有bolt lock 就OK lu

回覆 55# 的帖子

可唔可以話我知你講乜?咁即係歸零定唔歸零?定係歸完零後再set右啲?

事實上,當初用準星打20m-30m係冇問題的。後來裝Wilcox Mount同Aimpoint M3後發覺紅點只是同軸,在30m中靶點在紅點中央的左上方。但同一支鏡連Mount裝在GHK M4上倒是剛剛好(並沒有調整紅點),故有此結論。
引用:
原帖由 davyto 於 30-3-2018 21:06 發表
可唔可以話我知你講乜?咁即係歸零定唔歸零?定係歸完零後再set右啲?
究竟世界上還有神嗎?

回覆 58# 的帖子

即係原裝準星問題?

引用:
原帖由 年少無資 於 1-4-2018 11:24 發表
即係原裝準星問題?
應該係原裝骨既問題吧?

發新話題