發新話題

粉嶺兩死車禍遭質疑放「人肉路障」 警稱示意慢駛合乎規則

引用:
原帖由 tonyecl 於 12-2-2018 13:20 發表
除非有人可以比到個更可行地係短時間內截停架車既方法, 如果唔係唔覺得做法有咩問題。
由佢繼續左穿右插個人覺得更危險
警方無呢d配備咩 ?

引用:
原帖由 pbay 於 12-2-2018 14:14 發表

警方無呢d配備咩 ?
有,但電單車唔會放得落,之前警訊有介紹過係衝鋒車上有。

問題係只岩用係D 冇咩車既路段上面,見到傻車就黎果陣就拖住呢條野9 秒9 拉長佢吉爆佢,
然而香港未必度度岩用,事發地點咁,車來車往,跟本不會出現「清場」狀態,否則前面十幾架市民炒埋一碟點算...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

警方做乜都錯---->警方做乜都鬧--->進化----->警方乜都唔做---->繼續鬧警方

反正做乜都X一餐至C服, 不如hea做算o拉,
追唔到o米由佢o羅,  
撞瓜幾件o米由佢o羅
反正截又鬧, 唔截又鬧
一句唔夠人快已盡力兼要考慮市民安全,
幾句PR說話射走晒搞掂,
返去再填form申請50架法拉利警車.
反正有又鬧, 冇又鬧..

引用:
原帖由 Dave 於 12-2-2018 14:18 發表

有,但電單車唔會放得落,之前警訊有介紹過係衝鋒車上有。

問題係只岩用係D 冇咩車既路段上面,見到傻車就黎果陣就拖住呢條野9 秒9 拉長佢吉爆佢,
然而香港未必度度岩用,事發地點咁,車來車往,跟本不會出 ...
高速用呢D死得o拉.

不過冇又係鬧
有而唔用又係鬧
用o左變炮彈掃廿架就鬧得更甘..

美國唔同, 地方大, 佢可以走好遠, 香港你走得去邊 ? 度度都係天眼, 放佢走應該可以好快刮到佢, 用市民車輛做人盾我覺得唔可以接受.

引用:
原帖由 pbay 於 12-2-2018 14:10 發表
我唔明點解要追, 一路追佢一路加速,  然後搵市民做road block, 搞到撞死人,
美國咁大就話驚佢走到無影姐,
香港咁細, 咁多CCTV, 走得去邊 ?

佢走到咁上下無人追自然停車, 到時再去捉人唔得咩 ?  
咁講法,所有逃跑既疑犯都唔洗追
由佢走,之後慢慢捉,又走,又由佢

4 個讚好! TOP

引用:
原帖由 loveless 於 12-2-2018 14:05 發表

Taxi 2
Taxi 3 法國愛情動作片。
由白靈傾力演出。

高速行駛突然爆胎既話成架車起飛都似,陣間炮彈飛車無敵風火輪又賴警察架啦。

高速車輛就算被PIT都有可能失控反轉......

引用:
原帖由 loveless 於 12-2-2018 14:20 發表
警方做乜都錯---->警方做乜都鬧--->進化----->警方乜都唔做---->繼續鬧警方

反正做乜都X一餐至C服, 不如hea做算o拉,
追唔到o米由佢o羅,  
撞瓜幾件o米由佢o羅
反正截又鬧, 唔截又鬧
一句唔夠人快已盡力兼要考 ...
警方做乜都冇錯=>警方傷及無辜都冇錯=>守法都是死=>冇人守法
e......
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 gtoray 於 12-2-2018 14:25 發表

追人點可以同追車相題並論 ? 危險性差好遠喎 !

引用:
原帖由 walther 於 12-2-2018 14:25 發表
美國唔同, 地方大, 佢可以走好遠, 香港你走得去邊 ? 度度都係天眼, 放佢走應該可以好快刮到佢, 用市民車輛做人盾我覺得唔可以接受.
個人認為個PC 冇諗過條友傻到會唔收油撞埋來...佢自己都入埋廠。

其實好多野都係建基於估計,警察「估計」犯人收油停車,但事如願違條友唔收油直接撞。

而好多事後孔明都「估計」可以放走佢慢慢捉,並「假設」一架高速行駛既車係公路上不會有意外,更「假設」個司機入左市區會停車落車走人之後比人捉到好開心天台bbq ending。
萬一事與願違,結果可以係條友係公路度瘋狂駕駛,引到多架汽車失控,多人受傷,最後撞入沙田市區巴士站,5 人死亡1 人危怠...司機逃逸。

有冇可能呢?有wo.. 咁點解孔明可以假設...警察就唔可以呢?

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

5 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gtoray 於 12-2-2018 14:25 發表

得既... 明年起所有香港市民都要體內植入晶片加體溫充電gps ,一天都光哂

引用:
原帖由 reniless 於 12-2-2018 14:27 發表

Taxi 3 法國愛情動作片。
由白靈傾力演出。
白靈幾得意,  
可以好極端,
餃子係一種格,
Crank完全另一種格

呢個情況如果有無人機 機上有測速有鏡頭有GPS
一下子吸落去車頭同司機影返幅沙龍你話幾好呢

琴日三軍打完GMAE親眼見住佢比差佬追,唔夠五分鐘就炒左
係條公路到玩手機玩左最少半個鐘

發新話題