發新話題

「十八樓」搬去邊?

光是18F的服務態度就已經讓人願意消費了。我明白零售業辛苦,不指望你去巴結客人;而給錢的也不就是大爺。但有善及客氣就已經夠吸引一班消費者了。

引用:
原帖由 pbay 於 14-2-2018 16:06 發表

E記果隻數字牌真係貴到呢...
可能佢見永低同斧頭幫賣正廠野貴一貴都有得做, 於是又跟....
咁我寧願佢開間獨立鋪做算啦, 好似TST果間其實唔錯, 唔買都睇得下, 有錢佬去行都行得舒服.

新浦崗依家已經細, 仲 ...
但貨如輪轉既係咪果D貴一貴既牌子先??
同埋有時上到永低, 唔計鏡同槍套, 好多時我覺得佢係賣緊行山野多過WARGAME野好多~

引用:
原帖由 MG-42 於 14-2-2018 19:15 發表

其實你估佢好想去新蒲崗咩... 賺唔夠比唔起租咪要退後一格搬鋪,旺角過長沙環,長沙環過新蒲崗....  話唔定WGX service又差買野又煩,下年都要再搬去新蒲崗呢... 新蒲崗應該都係最後一站 , 依家有幾多人打wargam ...
其實當日落麗新就已經係一個錯誤決定~
落麗新計租點都平唔過留係工廈掛?? 仲要落到去鋪面又細左~
果陣就同客講話搵個方便易去D既地方費事比客COMPLAIN, 我心諗...搬過對面ONLY, D客係唔識黎既話就連麗新都唔會識去GA啦~
搬去SPK好似話係自置物業先搬過去, 如果唔係......係咪SPK都仲係未知之數~
WARGAME一向都唔係咩大眾活動, 再加埋耐不耐又整單屋企射落街既煩膠......只會更難招人玩~
至於槍鋪少左...汰弱留強囉, 大果幾間依然生存得幾好, 只係D細鋪搬走晒/執晒JE~
有D有能力又開返大間D果陣又唔講??

引用:
原帖由 dondon24 於 15-2-2018 08:05 發表

18f堆潮牌打game有用出街又得,我本身唔太好gear都忍唔住買左個mr袋
抵佢長做長有
款好因人異議......18樓果堆牌子由18樓果陣鋪塵賣唔出到而家, 都唔係好見多人用~
但長做長有呢句......倒也不見佢再有咩新野/新牌子入過, 睇怕都仲係賣緊以前果堆鋪塵貨~

剛剛「十八樓」update了FB名由"Showroom" 做 "Customer Service Center", 意味著什麼呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 35# 的帖子

"沒有什麼特別就不用來, 有特別東西就更加不要來" 的意思 [好似係]
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 stevechau 於 15-2-2018 09:45 發表

但貨如輪轉既係咪果D貴一貴既牌子先??
同埋有時上到永低, 唔計鏡同槍套, 好多時我覺得佢係賣緊行山野多過WARGAME野好多~
我行過兩次, 眼見E記數字牌間出來個corner係拍烏蠅的, D人行入去一翻下個價錢牌, 太貴了, 就急急腳出返來... 其他位就好逼人
行佢TST間數字鋪就唔同, 裝修靚, 空間OK, 我行左一陣, 不斷都有人入來睇下八下, 亦有人問野, 試衫試鞋試袋, 試啱就買.
TST同SPK, 明顯兩個客群黎.
E記數字牌都係部份走行山路線, 但會有近tactical原素, 型好多, 扎實好多, 呢個路線係有market既我諗.

永低本身做正牌槍套, 軍鞋, gear, 都係硬野, 但又唔係專到另一間18樓咁只限紀律部隊, 滲d行山戶外軟性少少吸多d街客新客亦正常.

引用:
原帖由 2slow 於 15-2-2018 10:33 發表
剛剛「十八樓」update了FB名由"Showroom" 做 "Customer Service Center", 意味著什麼呢
即係上黎都係無貨睇, 只係有個真人SERVE你咁解掛

引用:
原帖由 stevechau 於 15-2-2018 09:51 發表

其實當日落麗新就已經係一個錯誤決定~
落麗新計租點都平唔過留係工廈掛?? 仲要落到去鋪面又細左~
果陣就同客講話搵個方便易去D既地方費事比客COMPLAIN, 我心諗...搬過對面ONLY, D客係唔識黎既話就連麗新都唔會 ...

至於槍鋪少左...汰弱留強囉, 大果幾間依然生存得幾好, 只係D細鋪搬走晒/執晒JE~
有D有能力又開返大間D果陣又唔講??
尾果句同意呀.

但E記當年搬麗新, 其實我一度都幾大期望, 麗新個場原本都死死地, 有間大wargame鋪落戶, 起碼引左Arxs, 返九, 地獄, 靚姐分店, 仲有一兩間小鋪落去開檔,
落去總有野值得行下買下. 唔洗次次淨係出MK咁死板.  
你知果期自由行個勢幾勁, 鐘錶鋪藥房殺到入槍街, 我仲諗住槍街從此消失, 遲下全體搬去CSW.
估唔到有一期d租同自由行淡返少少, d錶鋪即摺, TXC逆市開正路口, CA, 地獄都響槍街擴張.

然後E記, 古代過SPK, 又到一輪SPK潮, CSW個勢又跌返.... 但SPK真係唔成氣候, 雖然話貼近幾個IPSC會/wargame場, 但無晚市係致命傷, 又完全無街客生客, 衰過麗新好多.

回覆 37# 的帖子

梗係啦......你擺TST, 賣既係時裝客, 比D行山客見到當普通衫褲鞋袋賣都得~
你擺返係E記入面(唔理係CSW定SPK), 行得入去既10個有9個都係黎買槍買件打WARGAME的, 淨低果個根本就唔係黎買野, 可能只係黎陪下條仔打發下時間......咁任你點做折都係死~
數字牌走果個路線係D TRAINING EXERCISE SUIT果類野, 香港有Q呢D活動咩?! 到頭來批衫褲性質相近既得班行山客, 果班都唔會特登行過黎啦~
18樓另一間好似唔係只限紀律部隊呀嘛?? 我上次行入去睇野問價乜都煦做GAWOR??

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 pbay 於 15-2-2018 12:36 發表

尾果句同意呀.

但E記當年搬麗新, 其實我一度都幾大期望, 麗新個場原本都死死地, 有間大wargame鋪落戶, 起碼引左Arxs, 返九, 地獄, 靚姐分店, 仲有一兩間小鋪落去開檔,
落去總有野值得行下買下. 唔洗次次淨係出 ...
長沙灣至少有D野好, 就係鋪位大租金平, 果陣擺麗新仲有樣野好, 個場有車位我唔使煩, 買下野又有FREE PARKING~
買完野CSW搭車4通8達, 九龍區除左油尖旺/觀塘市中心, 都無乜位方便得過佢~
果頭D商場無一個唔係死場, 同樣都係無乜生客, 搞下搞下就學你話齋, 入左堆分店落去變左一條小槍街~
其實E記對麗新算係有功有勞~
而家擺左去SPK, 搭車無車入到去唔在講, 揸車落去諗住買多D野都係死, 擺樓下一邊入口就車房霸晒, 一係就大路狂抄牌, 樓下車位時租貴到唔願泊入去, 最後得返對面再行過D塊爛地, 要我抬一輪就唔揸啦, 仲要少左野行~
然後話就話D鋪搬左去SPK好似算係集中, 媽的呢間就係A工廈幾樓, 另一間就係過兩個街口又幾多樓, 咁Q得閒周街行咩?!
到GAME場IPSC場, GAME場好似無晒咁濟, IF又走左, 未走果陣佢自己都有貨賣, 又唔係貴過槍鋪幾多, 點會無啦啦行出去另一間WARGAME鋪買野?? 諗住IPSC幫到你就仲死, 專做IPSC果間鋪仲早過你係SPK打釘, 間鋪環境仲好行過你好多, 賣既野又專門過你, SERVICE我覺得同E記差不多但對答、資料果D野PRO過你~ 仲要人地同槍會掛埋勾, 槍會果班玩家點會理你E記過唔過黎??

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 tinyau1134 於 15-2-2018 11:29 發表
"沒有什麼特別就不用來, 有特別東西就更加不要來" 的意思 [好似係]
Ching, 哩句精警
貼切「十八樓」一向作風, 加上《鑊氣產品》, 如虎添翼

引用:
原帖由 stevechau 於 15-2-2018 14:00 發表
18樓另一間好似唔係只限紀律部隊呀嘛?? 我上次行入去睇野問價乜都煦做GAWOR??
門口寫就咁寫啦, 當然買野都無話check乜check物既,
只係見到好多gear都係紀律部隊業務用, 同永低半消閒又另一條路.

引用:
原帖由 stevechau 於 15-2-2018 14:25 發表
話就話D鋪搬左去SPK好似算係集中, 媽的呢間就係A工廈幾樓, 另一間就係過兩個街口又幾多樓, 咁Q得閒周街行咩?!
呢樣真呀, 睇地址SPK n咁多檔,
但分佈得好散, 一頭(五芳)到一尾(E記), 如果間間都行均真係會腳跛

發新話題