發新話題

「十八樓」搬去邊?

長沙灣好過新蒲崗好多

引用:
原帖由 cwso 於 13-2-2018 14:29 發表
可能醫何B又搬番去長沙灣呢.........
又搬

引用:
原帖由 stevechau 於 14-2-2018 10:38 發表
p.s.好掛住以前E記未搬落麗新之前咁, 好SUPERMARKET FEEL
講真玩開氣槍既, 最希望就係showroom放晒D槍同gear出黎, 俾客上手"逗"下, feel下.
槍就最friendly一定係地獄, 其次係Arxs長沙灣個showroom, 支支都可以上手

衫同gear, 手套槍套, E記超市果陣就好好, 有得摸有得試 , 依家地方細左, 好多sample無位掛, 唔得.
反而TMX間地鋪仲可以自由試d袋呀腰帶, 又行得幾舒服.

引用:
原帖由 stevechau 於 14-2-2018 14:54 發表

拎支槍出黎摸, 最FRIENDLY都係地獄&E記~
E記比起其他地方好既, 以前真係GEAR又多又雜但乜都有得自己上手試唔使煩到STAFF~
反而後來拎D牌子返黎做, 但又賣得貴, 唔SHOW又唔得侵蝕左原本多人買兔人摸果D ITEM... ...
E記果隻數字牌真係貴到呢...
可能佢見永低同斧頭幫賣正廠野貴一貴都有得做, 於是又跟....
咁我寧願佢開間獨立鋪做算啦, 好似TST果間其實唔錯, 唔買都睇得下, 有錢佬去行都行得舒服.

新浦崗依家已經細, 仲要間一忽出來擺數字牌, 有錢闊少唔想落來逼, wargame學生仔太貴買唔起,
明顯係一個錯配黎.....

引用:
原帖由 stevechau 於 15-2-2018 09:45 發表

但貨如輪轉既係咪果D貴一貴既牌子先??
同埋有時上到永低, 唔計鏡同槍套, 好多時我覺得佢係賣緊行山野多過WARGAME野好多~
我行過兩次, 眼見E記數字牌間出來個corner係拍烏蠅的, D人行入去一翻下個價錢牌, 太貴了, 就急急腳出返來... 其他位就好逼人
行佢TST間數字鋪就唔同, 裝修靚, 空間OK, 我行左一陣, 不斷都有人入來睇下八下, 亦有人問野, 試衫試鞋試袋, 試啱就買.
TST同SPK, 明顯兩個客群黎.
E記數字牌都係部份走行山路線, 但會有近tactical原素, 型好多, 扎實好多, 呢個路線係有market既我諗.

永低本身做正牌槍套, 軍鞋, gear, 都係硬野, 但又唔係專到另一間18樓咁只限紀律部隊, 滲d行山戶外軟性少少吸多d街客新客亦正常.

引用:
原帖由 stevechau 於 15-2-2018 09:51 發表

其實當日落麗新就已經係一個錯誤決定~
落麗新計租點都平唔過留係工廈掛?? 仲要落到去鋪面又細左~
果陣就同客講話搵個方便易去D既地方費事比客COMPLAIN, 我心諗...搬過對面ONLY, D客係唔識黎既話就連麗新都唔會 ...

至於槍鋪少左...汰弱留強囉, 大果幾間依然生存得幾好, 只係D細鋪搬走晒/執晒JE~
有D有能力又開返大間D果陣又唔講??
尾果句同意呀.

但E記當年搬麗新, 其實我一度都幾大期望, 麗新個場原本都死死地, 有間大wargame鋪落戶, 起碼引左Arxs, 返九, 地獄, 靚姐分店, 仲有一兩間小鋪落去開檔,
落去總有野值得行下買下. 唔洗次次淨係出MK咁死板.  
你知果期自由行個勢幾勁, 鐘錶鋪藥房殺到入槍街, 我仲諗住槍街從此消失, 遲下全體搬去CSW.
估唔到有一期d租同自由行淡返少少, d錶鋪即摺, TXC逆市開正路口, CA, 地獄都響槍街擴張.

然後E記, 古代過SPK, 又到一輪SPK潮, CSW個勢又跌返.... 但SPK真係唔成氣候, 雖然話貼近幾個IPSC會/wargame場, 但無晚市係致命傷, 又完全無街客生客, 衰過麗新好多.

引用:
原帖由 stevechau 於 15-2-2018 14:00 發表
18樓另一間好似唔係只限紀律部隊呀嘛?? 我上次行入去睇野問價乜都煦做GAWOR??
門口寫就咁寫啦, 當然買野都無話check乜check物既,
只係見到好多gear都係紀律部隊業務用, 同永低半消閒又另一條路.

引用:
原帖由 stevechau 於 15-2-2018 14:25 發表
話就話D鋪搬左去SPK好似算係集中, 媽的呢間就係A工廈幾樓, 另一間就係過兩個街口又幾多樓, 咁Q得閒周街行咩?!
呢樣真呀, 睇地址SPK n咁多檔,
但分佈得好散, 一頭(五芳)到一尾(E記), 如果間間都行均真係會腳跛

引用:
原帖由 johnlam602 於 21-2-2018 04:27 發表
反而想知ares個所謂showmoon點解可以生存咁耐
大老闆有錢
同埋Ares海外賣得幾好, 鋪租呢d豪得起

發新話題