發新話題

[WE] WE 又發功,320 M17嚟啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-1-2019 17:01 發表

諗多左啦 佢都只係搵oem廠出
搵OEM廠出, 少左"晒把根" 應該都會平左, 當然佢一步到位的,相信有心買的師兄唔會介意

引用:
原帖由 laukw123 於 19-1-2019 20:51 發表

搵OEM廠出, 少左"晒把根" 應該都會平左, 當然佢一步到位的,相信有心買的師兄唔會介意
佢之前有枝226定229好似係搵kj搞
希望佢比返we做

引用:
原帖由 新手一隻 於 20-1-2019 04:01 發表
we真係慘,g3同p320都畀人截糊。
我估支p320係kwc代工。

真係時代變,聽聞以前magpul同airsoft行得埋畀人笑做玩具,要撇清關係。
而家反而各個真槍廠都想係玩具市場撈一筆,甚至用自己牌子出玩具。
好大機會係 KWC,看其他產品都似 KWC

https://www.sigsauer.com/products/airguns/pistols/

CAA 都係另一個真火廠家踩入玩具市場多年了

co2版都出左好耐了.但唔知點解,香港從沒有見過有店舖出售.

點同呢?
真槍除左真係中張軍、警大Contract叫有啲肉食吓,其他產品又可以響民用市場搵幾多呢?
Airsoft 本小利大,對於成日追玩具槍款嘅玩家,呢啲收入隨時賺得多過真鐵。
何況大小通吃,錢就SIG自己袋哂,嘔番少少俾OEM公司,何樂而不為呢?
引用:
原帖由 新手一隻 於 20-1-2019 04:01 發表
we真係慘,g3同p320都畀人截糊。
我估支p320係kwc代工。

真係時代變,聽聞以前magpul同airsoft行得埋畀人笑做玩具,要撇清關係。
而家反而各個真槍廠都想係玩具市場撈一筆,甚至用自己牌子出玩具。
究竟世界上還有神嗎?

CAA仲傳奇,如果唔係一套Roni Kit打響名堂,同真鐵部件都平靚正,我個人相信冇乜人會認識佢。
引用:
原帖由 olw0978 於 20-1-2019 07:53 發表

好大機會係 KWC,看其他產品都似 KWC

https://www.sigsauer.com/products/airguns/pistols/

CAA 都係另一個真火廠家踩入玩具市場多年了
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 20-1-2019 15:05 發表
點同呢?
真槍除左真係中張軍、警大Contract叫有啲肉食吓,其他產品又可以響民用市場搵幾多呢?
Airsoft 本小利大,對於成日追玩具槍款嘅玩家,呢啲收入隨時賺得多過真鐵。
何況大小通吃 ...
搵間oem做 拎自己個名賣
成本黎不開都係行政果邊 大概都會賺
係大雞食唔食細米既問題姐

或者咁講真槍鐵賣licsence 原理上聽落條氣會順d
話晒都係佢design既

但另一方面黎講佢係睇到西北根咁玩 自己又插隻手落黎
結論係西北根累事

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-1-2019 11:37 發表
co2版都出左好耐了.但唔知點解,香港從沒有見過有店舖出售.
佢現有既汽槍款全部都唔係打 6mm 的

唉,隔一重又俾人食一水。佢自己搵OEM做條數一定準,可惜全部打4.5mm⋯⋯
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-1-2019 19:10 發表

搵間oem做 拎自己個名賣
成本黎不開都係行政果邊 大概都會賺
係大雞食唔食細米既問題姐

或者咁講真槍鐵賣licsence 原理上聽落條氣會順d
話晒都係佢design既

但另一方面黎講佢係睇到西北根咁玩 自己又插隻 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-1-2019 18:23 發表

外觀跟足wor! Co2 nbb定有blow back
係GBB,.177談罐仔 但隻匣....

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-1-2019 13:44 發表

係GBB,.177談罐仔 但隻匣....
https://www.sigsauer.com/press-r ... fessional-training/
Available in two power source options – 12g CO2 cartridge or green gas – the SIG M17 Airsoft pistol will be available with an optional optic plate mount for red dot sights. Velocity is up to 330 fps with muzzle energy of 1 joule (using a .20-gram polymer BB); however, results may vary depending on temperature and altitude. Available in Coyote Tan

有6mm bb版?
有台灣果邊既師兄估係sig同we講掂數
Spec個彈量同we試打果時都係21

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-1-2019 14:09 發表

https://www.sigsauer.com/press-r ... fessional-training/
Available in two power source options – 12g CO2 cartridge or green gas –  ...
老實,我都係睇試打片同埋spec推斷件事,一日無實物在手一日暫時都係無法判斷
相比之下又有人估VFC幫手做,但就咁睇又好難講得過

引用:
原帖由 BFG001 於 21-1-2019 15:05 發表

老實,我都係睇試打片同埋spec推斷件事,一日無實物在手一日暫時都係無法判斷
相比之下又有人估VFC幫手做,但就咁睇又好難講得過
睇住先 一日未出 一日都仲有變數
M17今次真係臨天光先賴尿

佢講到明係6mm airsoft version, 應該不只有打鋼珠的airgun 產品
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題