發新話題

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

(CRW玩具店)G17 jam slide問題 (店方回應# 296)

話說小弟早2個月去鰂魚涌某槍鋪整槍
俾佢整完之後 我收槍發現冇左slide lock 之後已問店只點解冇左
之後佢店員話天氣凍問題
之後小弟因為工作關係一直冇時間玩 到早兩日小弟得閒拎上手諗住燒幾槍 發現每次cock槍 只要慢慢放滑架 每次都jam死左 要重新快cock先得

請問到底邊一個位出問題
Kj底
nova tti rmr滑架
鰂魚涌槍鋪換左鋼hammer set
拆開上身發現彈弓有明顯磨損
未拎去整: trigger bar磨平左變左auto 不過好順 槍管都冇花( crw就聲稱 我裝唔到? 急症? ) 而且我唔止問過佢間 因為佢25號開 q記29號開 先試下crw
https://photos.app.goo.gl/0CyZW3pMtqafzcud2

12月尾 第一次拎去換grip trigger bar 師父sale左套吉打hammer set 即日2個交左貨 果時冇slide lock 師父話天氣問題 好正常(果日唔凍 室溫25度左右
3月頭 落油保養發現支槍一樣冇slide lock。落完油jam都支槍
3月頭contact crw 一星期後落佢門市整 師父都係不停sale 話我支槍 吉打hopup座同楓葉管係原裝kj 之後就開左條9ball管話收錢200 我堅持唔需要 講除非真係內管問題 之後師父裝完上槍一樣jam死左
3月中收槍前 老闆send左條試槍片黎 過幾日我去收槍 支槍管變到花晒 花到入晒骨 仲有hammer set 中身細左成個碼 成條slide鬆身到左右可以大幅度搖晃
https://photos.app.goo.gl/GYBUEQ8RdozfUrTc2

吉打hammer set?

Jam roller?

引用:
原帖由 Flanker 於 9-3-2018 13:19 發表
吉打hammer set?
對呀師兄

回覆 4# 的帖子

我個人經驗係吉打hammer座做錯位 成set野會高左導致卡住條slide
好彩就大力啲可以cock到槍 唔好彩就成支卡死
另外我聽聞吉打個roller係大過Marui小小

馬記果支都係咁 設計問題 個bearing jam 快放就得

裝GM Zero Hammer (ver 3)咪冇事囉。就算Marui原廠都㦸㦸哋,何況吉打呢⋯⋯
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 9-3-2018 21:07 發表
裝GM Zero Hammer (ver 3)咪冇事囉。就算Marui原廠都㦸㦸哋,何況吉打呢⋯⋯
槍鋪推薦。。。

你想買料自己整?
引用:
原帖由 556.300 於 9-3-2018 21:48 發表
槍鋪推薦。。。
究竟世界上還有神嗎?

GM Zero Hammer,啤零滾輪定原裝滾輪三款小弟都打過,事實上Zero Hammer只係幫到你係滑架覆位時吾會比滾輪頂起BBU,但吾會點改善到效能(同力水既Hammer彈弓,action啤零滾輪定Zero hammer係效能上分別不大)。

而小弟打鋁定鋼slide用啤零滾輪個時亦未見會令slide覆位特別不順或更甚會jam slide。我反而相信係其他部件問題,但睇字面上未能理解問題之處,有片或有相可能會幫到大家去理解你支槍既問題。

另外Marui規格一向有滾輪係slide覆位時頂起既問題,除非滾輪條數大左,否則應該只會減低效能。

小弟吾係專家,我只係個glock痴,有錯請指正

求指教

引用:
原帖由 556.300 於 2018-3-10 07:56 發表
https://photos.app.goo.gl/aJM7XObsLk1TfDFD2
o華

假設改完番o黎無攪過

鰂魚涌o甘都交得貨俾客?? 有冇再聯絡過店舖?

似係條外管唔識跌管
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 10-3-2018 08:55 發表

o華

假設改完番o黎無攪過

鰂魚涌o甘都交得貨俾客?? 有冇再聯絡過店舖?
已聯絡槍鋪

因為我拎支槍俾佢執 我要求果整好簡單明確 執順支槍同換grip,trigger bar之後佢推薦鋼hammer set 試槍冇左lock我已經信左佢一次 估唔到得閒想燒下槍先發現咁十九

發新話題