發新話題

[VFC] G3A3 GBB

Jack哥! 有冇必要咁多心機整支G3呀!

引用:
原帖由 20131324 於 20-9-2018 21:12 發表
究竟we幾時先肯出貨,等到頸都長
我都係咁話,以we mp5既表現我應為支g3會比vfc 支好操。

引用:
原帖由 happypony 於 28-9-2018 20:39 發表

我都係咁話,以we mp5既表現我應為支g3會比vfc 支好操。
V記支mp5算早期產品,加上佢dgbbr早期野基本實用性唔理想,
我們支後佢幾年先出有哂參考同時生產技術進步左咁實比佢做得好, 如果要公平比,睇佢就出支mp5 v2同我們比先睇得出邊支正d,
呢次g3大家都係已經做左咁多年氣槍有哂底子,咁就真正見真章

引用:
原帖由 gainax 於 29-9-2018 07:46 發表

V記支mp5算早期產品,加上佢dgbbr早期野基本實用性唔理想,
我們支後佢幾年先出有哂參考同時生產技術進步左咁實比佢做得好, 如果要公平比,睇佢就出支mp5 v2同我們比先睇得出邊支正d,
呢次g3大家都係已經做左咁多年 ...
大佬....V記枝MP5 V2又遲我們嗰枝幾多年呀,我們遲V記幾年拎嚟比就唔公平,V記遲我們幾年就公平......師兄你個龍門都幾難預測放o係邊喎

比較想知g3個無彈不韓發係咪仲停留左係用follower硬頂飛機

引用:
原帖由 JBL 於 29-9-2018 10:24 發表
V社五角大樓消息出完G3後下一支將會係PSG1喇。
9 衝準備區 +1
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 29-9-2018 10:40 發表

9 衝準備區 +1
9衝d件黎裝落we

引用:
原帖由 queen 於 29-9-2018 09:34 發表

大佬....V記枝MP5 V2又遲我們嗰枝幾多年呀,我們遲V記幾年拎嚟比就唔公平,V記遲我們幾年就公平......師兄你個龍門都幾難預測放o係邊喎
Gbb未成熟年代第一型號先頭開創設計vs 後幾年乘涼產品比較,其實點計都係前者要克服問題大好多同近年技術比差距好大, 而且v記d所謂v2只係fix V1既產物唔係完全重新設計,你可當V2係穩定版,兩支都係近年比較的話我覺得可比性高一d,不過要講到100%公平咁實冇得講,佢dV1mp5就停產出v2仲比舊野咁而家計實我們穩定性做得好過佢,如果出左v2又未有我們穩定就抵
不過其實我們都可以出v2,咁味到時再比武過 有競爭實有進步

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-9-2018 09:59 發表
比較想知g3個無彈不韓發係咪仲停留左係用follower硬頂飛機
佢仲用上彈桿斷彈想人買我們? mp5都係個個年代未有好設計先將就下咁整。。

引用:
原帖由 gainax 於 29-9-2018 07:46 發表

呢次g3大家都係已經做左咁多年 ...
不如比下支maruzen mp5, 仲早,但爽好多
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-9-2018 11:58 發表

9衝d件黎裝落we
應該唔通數卦,買左先算,PSG-1 DREAM GUN,買佢唔代表我信賴V 記性能,
而是就算是屎我都會照踩,愛能遮掩許多的伏...

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 29-9-2018 13:36 發表

Gbb未成熟年代第一型號先頭開創設計vs 後幾年乘涼產品比較,其實點計都係前者要克服問題大好多同近年技術比差距好大, 而且v記d所謂v2只係fix V1既產物唔係完全重新設計,你可當V2係穩定版,兩支都係近年比較的話我覺得 ...
2018 年新品咪又係爛件...同成唔成熟冇咩關係,有些廠就是要急著賺錢,反正有MARKING 有個殼就有人買單...甚麼性能QC 乜乜乜攪咁多做咩...
起模起貨起寫字樓...唔夠錢,又係時間出新VERSION...

不過其實我們都可以出v2,咁味到時再比武過<-- 唔係間間廠都咁厚顏一支槍出 19 幾個VERSION 既...

引用:
原帖由 jacko 於 29-9-2018 14:48 發表

不如比下支maruzen mp5, 仲早,但爽好多
鋼接身vs膠? 像真vs失真設計困難度。。

引用:
原帖由 Dave 於 29-9-2018 16:47 發表

2018 年新品咪又係爛件...同成唔成熟冇咩關係,有些廠就是要急著賺錢,反正有MARKING 有個殼就有人買單...甚麼性能QC 乜乜乜攪咁多做咩...
起模起貨起寫字樓...唔夠錢,又係時間出新VERSION...

不過其實我們 ...
其實乜乜ver只係修改版比名份佢,咁其實可以唔公開改左d乜照賣,亦可以將問題視而不見照生產,呢d銷售方式一向都有好多廠做緊,不過我覺得只要肯用心改進態度就值得支持先唔理係味最終都入手當然改左版都可能未必令所有人滿意,咁味等下先或唔入手簡第二支 ,消費者買野選擇權係自己手,唔係比打手吹上天而買錯野,其實以而家新出玩具都唔會差得離譜左先,
另外買得港台野相信冇乜邊d完全0鍋氣,都係睇下多少要fix同容易度同你信仰邊d牌子多d去簡了

發新話題