發新話題

[G&P] 自刪

自刪

自刪

頭一批成槍是Prime 出, 之後既 Kit 係G&P 自己出。因為 EMG 有 licence 加持, 所以一切好像珍~ 但 G&P 套 kit 就只係自家品牌, 所以用返原裝 G&P 黑色~ 另外, G&P P-mag 已冇 M 記 licence, 因此 G&P 所有新 p-mag 會冇晒 logo...

笫一水成槍

附件

26-3-2018 11:49

笫一水成槍

只要下槍身有呢舊野就一定係亞鉛鑄造槍身

附件

27-3-2018 17:05

signature oversize

冇記錯的話GBB鑄造下身刻字係一行過的

鑄造版的buffer擋針不是真品貌。

其實我都比對過我這把與第一批槍身的細節,確實是一樣。
我估計g&p也冇膽用鑄造身當作cnc賣。

但我這身造工感覺就是不及prime。

感覺qc做得不好
引用:
原帖由 siman2003 於 27-3-2018 17:05 發表
只要下槍身有呢舊野就一定係亞鉛鑄造槍身

唔洗估計啦g&p個D GBB成槍一係prime身之後個D就鑄造身無第二樣
signature oversize

引用:
原帖由 siman2003 於 28-3-2018 02:14 發表
唔洗估計啦g&p個D GBB成槍一係prime身之後個D就鑄造身無第二樣

樓主那支就是師兄所說的"第二樣"了, 又是CNC, 又不是PRIME.

要買此槍的玩家,我整理以下資訊供您參考。

經本人比對,一共有四種sai身

1.頭批prime藍紫身版,woc44正是這種身。woc48L and S前幾批也是。

2.鑄造版,pro kit
(從刻字、bolt stop座等多處可分辨)

3.evike官網販售的cnc版,grip and stock都是配真品magpul,售價約850,特價650美金左右。
(這個版本最令我好奇,因為真的太划算)
(evike上也有鑄造版成槍,大概450美金。)

4.g&p woc48 L and S 後期黑身版
(好處是這個版本的刻字與槍身色澤一樣,也合乎真槍。)
(壞處是槍身雖是cnc,但品質不佳,陽極品質像是垃圾)
(本人手上這把即為毫無QC的G&P產品,亦不怕被G&P告。)
(重要的sai logo與不少刻字處居然鋸齒狀,,,比鑄造還不如!)

第四個版本的售價竟然好意思賣967美金?
真是砸自己招牌。

而e荷比的貨正是第四項,
長版從967變成738,
短版從967變成890再10% off

折扣不少,收藏價值銳減。

至於折扣是否商家了解此非prime版而出清之舉動,暫且不得知。

不過本人因習慣為全黑配件一把,沙色配件一把,
只能無奈再至e荷比購入一把此槍。畢竟沒有其他廠商有sai gry gbb。

又生氣又無奈。

希望g&p這種國際airsoft大廠商能夠好自為之。
引用:
原帖由 marking 於 1-4-2018 22:48 發表

樓主那支就是師兄所說的"第二樣"了, 又是CNC, 又不是PRIME.

羊頭與狗肉,
睇吓你識唔識分

其實做一批入面實有比較靚同無咁靚,
我估簡過最靚個d會賣去日本掛派名賣,
價錢當然天價,然後正常個d賣正常價,再之後個d自己諗始終件件做得一樣靚唔太會平一大節買到同電腦節特價買野一樣。。

好奇古高下特價個支, 有鋸齒狀係味指槍身圖中d紋

sai方盒logo也有。

即使700多美金也非便宜的toy gun,
鋸齒刻字真的太氣人。

可以抹矽油降低鋸齒感,因為亮。

但始終都不令人滿意。
引用:
原帖由 gainax 於 3-4-2018 01:58 發表
好奇古高下特價個支, 有鋸齒狀係味指槍身圖中d紋

有無師兄知Evike 嘅 CNC carbine standard,賣緊USD 599個把,槍身會係 Prime 定後期 G&P 黑?THX!!

發新話題