發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

咦,你主子十五、六年前辛辛苦苦扮契弟都要加入WTO,你咁樣柴台咁得意?
果然輸打嬴要係閣下本質。
美帝冇錢,咁點解帝國貨物起碼40-60%出口量係去美帝度?唔通係對「阿美利堅友邦」作無償援助?咁點解仲唔放棄美元、美債作儲備?反正以你思維,呢啲資產同廢紙冇分別喎?行番金本位會唔會仲實際?放堆陰司紙響倉同人仔等值咁有趣?乜冥通銀行啲息高啲㗎?麻煩阿M經濟分析大師解析吓?
仲唔建議你主子早早退出WTO?橫掂加唔加入都係多餘。
早知多餘,就唔好要求加入喇,咁就做咗十五、六年契弟。
M大師,識唔識答啫?
題外話,作為俄X支持者的閣下,普京大帝到而家都未為俾美帝炸死的士兵出句聲,係咪好失望?
引用:
原帖由 MG-42 於 12-4-2018 02:28 發表
做生意你情我願 ,  "補貼關稅" 與 "關稅" 都係出於自己利益行先阻外國搵本土錢,你覺得有分別嗎?     

收人重關稅就是正義?  大陸貼錢賣平價貨比美國人就係邪惡?     咁只怪你美國冇錢以本傷人

世貿多舊魚...
...
究竟世界上還有神嗎?

咁奇怪
睇睇CCTVB點講先:
http://news.tvb.com/world/5a841415e603832f78205a03
哦,原來袁志偉領導嘅新聞部鍾意報假新聞,而全港七百萬人,有一半睇CCTVB新聞,咁就即係三百五十萬人一齊中伏?只有你一個咁清醒?長知識了。
引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 09:38 發表
數百俄軍在敘利亞被空襲炸死?假消息背後的真秘密
T大
最近,美國媒體不斷傳出俄羅斯軍人在敘利亞因為遭到美軍的空襲而犧牲,而且數量高達數百人。此消息一出,立即引起媒體的關注。但是事實真的 ...
究竟世界上還有神嗎?

資訊爆棚既好處:
無窮無盡無限轉貼, 人人都可以用最低成本嘈交.

哦,咁「俄國公民」死於空襲又唔敢出聲?不如又睇睇方向報點講:
http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news ... 2_17011_001_cn.html
「美国广播公司周三(21日)报道,早前被控干预美国政治、有“普京厨师”之称的俄罗斯商人普里高津(Yevgeny Prigozhin),一直资助国内的雇佣兵公司“瓦格纳集团”(Wagner Group),在敍利亚、乌克兰及非洲的活动,部分雇佣兵更于本月初在敍利亚死于美军的空袭。

报道引述华府官员指,瓦格纳集团一批雇佣兵于本月7日至8日,企图攻击敍利亚境内的美军特种部队,但遭到美军空袭,据报多达300人死伤。虽然普里高津否认与瓦格纳集团有关,但一名华府官员表示:“每间私人军事承包公司需要一个与政府关系良好的金主,而对于瓦格纳集团来说,这名金主就是普里高津。”

官员同时透露,该批俄国雇佣兵配备的武器精良,拥有坦克及火炮。加上他们遇袭后,伤者被送至俄军的医院因此美方认为他们是根据克里姆林宫的命令行事。另一名官员形容俄方严重错判形势,结果因企图攻击美军而付出沉重代价。 」
引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 11:04 發表
件事好清楚,只係有人唔清醒,雇佣兵當咗俄正府軍,傻傻分不清.....

http://www.wenxuecity.com/news/2018/02/18/6990443.html
究竟世界上還有神嗎?

你話關人隱事,咁作為香港人又貼俄國新聞咁特別嘅?點解呢呵?
引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 11:00 發表
〔即時新聞卅綜合報導〕美軍上週在敘利亞發動空襲,造成約100人死亡,其中還包括數名俄國人,引起外媒關注。
根據《CNN》報導,51歲的拉格納夫(Vladimir Loginov)受雇於一間名叫瓦格納(Wagner)的俄國公司,瓦格 ...
究竟世界上還有神嗎?

我笑你自打嘴巴啫,即時前言不對後語 用你的說話嚟搵破碇再貼一次最好玩。
唔怕話埋你聽,呢種套路專捉自己人講大話最有效。
引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 11:25 發表
串你信假新聞囉!0n D0g D0g
究竟世界上還有神嗎?

奇怪嘞,我做嘢原來要你教㗎?你係Management 咩?
引用:
原帖由 JBL 於 12-4-2018 11:35 發表
比我打臉打到啪啪聲仲笑得落,臉皮真厚,信小D假新聞啦!人講你就信,IQ咁低點做人主管呀?
究竟世界上還有神嗎?

發新話題