發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

咦,進步咗喎!終於知道債卷用途喎!不過都冇用,出口低端中下價貨拼一拼外滙,好過俾一帶一路窮鬼國家唔知幾時收回成本好!
引用:
原帖由 MG-42 於 25-4-2018 23:54 發表

你冇相你吹普京瓜埋都得啦.... 你真係純吹 !  況且你開都係反大陸post,美佬似你主子多D喎

美國有錢唔洗推美債啦...  美債佢一日唔死都有回報,而且渣住敵國國債點都好過渣千億cash貶值嘛?

點解出口美國 ...
究竟世界上還有神嗎?

你真係得意,我轉載新聞原來要你同意?乜呢度規矩你定,定你係版主可以Set Rules?即係你可以轉載就得,而我就唔得?乜呢個場你大哂?乜東方日報係小報嚟㗎?嘩,阿版主大人,好大嘅官威喎!  
引用:
原帖由 MG-42 於 26-4-2018 00:05 發表

华府官员指... 华府官员同时透露...  又係你果套,冇証據純吹... 而且是"华府"    幾時開始被控可以做埋証人個位? 有冇利益沖突?
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

很大影響
中美貿易戰,香港就是戰場
港元會貶值
懂經濟應該盡快買英鎊歐元
不然你會遍體鱗傷

引用:
原帖由 48191 於 1-5-2018 16:25 發表
三叔走佬!
https://www.facebook.com/cablechinadesk/posts/1704270643050748
三叔響中國既投資多到不得了, 點捨得走.

深圳呢類主要仲係依靠裝組工人既生產線正由越南代替.
三叔響越南廠房已運作超過2年, 開始上軌道.
反而LED面板, NAND 呢類較高要求項目係三叔在中國既未來生產方向.
佢響西安獨資70億美金兼全權擁有既晶片廠房剛剛動土,
呢D叫停至有得亢奮...

引用:
原帖由 a1353116217 於 1-5-2018 17:15 發表
很大影響
港元會貶值
不然你會遍體鱗傷
高見, o岩o岩至發覺原來我不懂經濟

引用:
原帖由 a1353116217 於 1-5-2018 17:15 發表
很大影響
港元會貶值
不然你會遍體鱗傷
原來歐元英磅仲安全過美元或者黃金,長知識了,CGF 真是臥虎藏龍,高人高見。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 loveless 於 1-5-2018 17:28 發表

高見, o岩o岩至發覺原來我不懂經濟
明啦! 明啦!

引用:
很大影響
港元會貶值
不然你會遍體鱗傷
C Hing,可否分享下,你是如何根據什麼理論,來作出以上的結果呢?
小弟願聞其詳. Thx for sharing.

美金和人民幣長遠都會貶值
美金不貶,美國怎樣降低出口價和中國比併
還去買美金美股現在是不明智吧

引用:
原帖由 a1353116217 於 2-5-2018 13:40 發表
美金和人民幣長遠都會貶值
美金不貶,美國怎樣降低出口價和中國比併
還去買美金美股現在是不明智吧
祝君發達

我凈係覺得有購買力時就要多買幾條牛幾對靴,到購買力下降時講咩賤物鬥窮人都冇用。

引用:
原帖由 loveless 於 2-5-2018 17:18 發表

祝君發達
X2

引用:
原帖由 reniless 於 2-5-2018 18:41 發表
我凈係覺得有購買力時就要多買幾條牛幾對靴,到購買力下降時講咩賤物鬥窮人都冇用。
有錢時買定先! 冇乜錢時就遲些再買!

發新話題