發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

引用:
原帖由 loveless 於 3-5-2018 15:09 發表
馬拉威總統莫泰加甚至透露,與中國建交比不上與台灣建交時,從台灣獲得的幫助, 坦承與台灣斷交是「錯誤的決定」,因此相當後悔,更自責「無法向人民交代」。

馬拉威總統莫泰加?  馬拉威有2任莫泰加總統,未知文中 ...
同時又要放好多主要位置土地给中方發展! 即係現代唐人街重要入一大班中國商人來開企業! 遲下咪又係拿本地資原翻去大陸! 一開波本地班窮黑人點有錢同強國人鬥!

[quote]原帖由 48191 於 3-5-2018 16:00 發表
乜同聲同氣先可以上呢個討論區?呢度係一言堂咩?
乜唔可以宣示自己立場㗎呢度?你權限高到可以Set Rules?定係閣下想呢度變成一言堂?
又一個好大官威

哇仲咩有人自己對號入座呀,同埋有人發表立場我就冇得發表咩,如果見到我講的野有咩問題咪舉報我咯

引用:
原帖由 48191 於 3-5-2018 16:00 發表
乜同聲同氣先可以上呢個討論區?呢度係一言堂咩?
乜唔可以宣示自己立場㗎呢度?你權限高到可以Set Rules?定係閣下想呢度變成一言堂?
又一個好大官威
4兄一向捍衛言論自由, 相信亦會以同樣熱誠保衛及支持任何人仕任何立場的發言權利.

引用:
原帖由 JBL 於 3-5-2018 16:13 發表

中國限台令後, 東南亞各國遊台人數反而節節上升
節節上升咁點解島內既旅遊公司會一間間咁倒閉既? [/quote]

而家都唔咪咁多中國人想去臺灣玩! 可能自遊行人數反而占据多所以班中臺劏團冇得造...

其實國內一缐及二缐城市以經做到好似臺灣(即係日本化)城市外貌及民風風格! 香港同內地一及二缐城市不同之處係物價高企之如重日日收150戶不同地方既人來!

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 rho837 於 3-5-2018 16:13 發表

同時又要放好多主要位置土地给中方發展! 即係現代唐人街重要入一大班中國商人來開企業! 遲下咪又係拿本地資原翻去大陸! 一開波本地班窮黑人點有錢同強國人鬥!
非洲通常最大問題係智識上既貧富懸殊, 往往策劃係A, 而實際結果係B..

引用:
引用:
原帖由 JBL 於 3-5-2018 16:13 發表

中國限台令後, 東南亞各國遊台人數反而節節上升
節節上升咁點解島內既旅遊公司會一間間咁倒閉既?
因為倒閉果D係大陸人開黎"接待"大陸人既公司ma

引用:
原帖由 loveless 於 3-5-2018 16:32 發表

非洲通常最大問題係智識上既貧富懸殊, 往往策劃係A, 而實際結果係B..
一定啦啲DNA係又懶惰又無知又窮又貪污又暴力! 一世做有錢人腳下踏住既狗勞!

引用:
原帖由 loveless 於 3-5-2018 16:09 發表
節節上升, 年年如是.
美日歐澳港韓非都上升 只有一個國家少左
不過大家去台灣又去得愉快左

引用:
原帖由 JBL 於 3-5-2018 16:53 發表

可借升埋都未夠蝕呢
人數多唔代表消費多既,
如果黎到連酒店錢都慳, 淨係去海灘露營, 斬樹, 釣魚, 摸蛤, 咁經濟供獻反而係負數, 越多人越蝕

1 個讚好! TOP

發新話題