發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

引用:
原帖由 48191 於 25-6-2018 22:22 發表
為什麼還要打下去:
https://cn.nytimes.com/technolog ... hips-theft/zh-hant/
偷呃拐騙, 無所不用其極

1 個讚好! TOP

我鍾意正氣凜然既版友.
佢地一定只會買有授權既玩具槍,.
冇授權既marking, 即係偷人IP,
冇授權既系統結構, 即係偷人IP.
冇授權既高仿, 即係偷人IP.

除非原則原來可以隨意擺放, 那另計.

引用:
原帖由 loveless 於 26-6-2018 16:00 發表
我鍾意正氣凜然既版友.

大家都係正氣凜然既中國人

引用:
原帖由 loveless 於 26-6-2018 16:00 發表
我鍾意正氣凜然既版友.

耶穌就直起腰來,對他們說:「你們當中誰沒有犯過罪,誰就先拿石頭打她。」

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

我從來都唔正氣凜然的, 剛正之氣物理上可能係氣態原子, 驚俾雷劈.

不如睇o下歷史既變化.

附件

26-6-2018 17:01

引用:
原帖由 loveless 於 26-6-2018 17:01 發表
我從來都唔正氣凜然的, 剛正之氣物理上可能係氣態原子, 驚俾雷劈.

不如睇o下歷史既變化.
中美貿易戰同正氣凜然有啥關係
爛仔VS超級大爛仔
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

要做國際生意就係咁, 食得咸魚抵得渴
一係預左俾版權費, 一係俾人捉,
一係預左俾人抄, 一係俾資源捉翻版

引用:
原帖由 horenhim 於 26-6-2018 17:14 發表

中美貿易戰同正氣凜然有啥關係
爛仔VS超級大爛仔
一個係有野發明既超級大爛仔,
一個係抄人發明既爛仔.

兩個都爛, 不過邊個羸, 邊個就定義咩叫正氣凜然

我鍾意正氣凜然又識兜既版友.

引用:
原帖由 loveless 於 26-6-2018 17:33 發表
我鍾意正氣凜然又識兜既版友.
你繼續引經論據嘛! 大家愛看!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 26-6-2018 17:41 發表

你繼續引經論據嘛! 大家愛看!

愛看o麻我就卻之不恭了

引用:
我鍾意正氣凜然既版友.

所以我冇出聲! PTW玩具槍上下身都係自己找人再CNC造過連Marking及外皮尺寸抄到100%

引用:
原帖由 rho837 於 27-6-2018 12:05 發表

所以我冇出聲! PTW玩具槍上下身都係自己找人再CNC造過連Marking及外皮尺寸抄到100%
悶聲發大財

引用:
原帖由 pbay 於 26-6-2018 17:19 發表

一個係有野發明既超級大爛仔,
一個係抄人發明既爛仔.

兩個都爛, 不過邊個羸, 邊個就定義咩叫正氣凜然
足球 -> 美式足球 ( PS. 源自英國欖球 )
桌球 -> 美式桌球 ( 頂丫張台咁大點打,打唔掂,整細D 張台先,整大D 個洞先... )
PIZZA -> 美式PIZZA ( 將D 生果掟上去...對意大利人來講PIZZA 加菠羅 = 稯入面加粒士多啤梨 )

改少少,個名加個「米利堅式」,就唔叫「抄」的了

係「如何化別人的東西為本國歷史」,中國係呢方面真係好落後...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題