發新話題

中美貿易戰究竟打唔打得成 ? 將對香港有何影響 ?

呢D環境,只有大戶才會賺錢. Thx fo sharing.

期待戰果如何. 今日恆指收市,唔知會升定跌呢?

引用:
原帖由 a1353116217 於 1-5-2018 17:15 發表
很大影響
中美貿易戰,香港就是戰場
港元會貶值
懂經濟應該盡快買英鎊歐元
不然你會遍體鱗傷
C Hing,可否分享下,你是如何根據什麼理論,來作出以上的結果呢?
小弟願聞其詳. Thx for sharing.

引用:
原帖由 Dave 於 6-5-2018 10:29 發表

嘈交可防止腦退化,有研究指CGF 吹水區會員腦部比地球人活躍0.025 %
我就唔喜歡同人嘈交, 唔怪得我D C呆正會加深左. Thx for sharing.

引用:
原帖由 48191 於 12-7-2018 07:47 發表
Oh! WTO!
https://news.now.com/mobile/inte ... d=312647&refer=
大家都係紅SO六眼,呢次真係..鬼采你.. Thx for sharing.

自從'當奴'做左總統,佢所做的一切,無論對國內或國外,
都好睇過電視劇,'宮心計'.

回569#

無計,假如係MADE IN USA,每件要俾多3倍價錢,
精明商人的佢,少數怕長計,都會揀選MADE IN CHINA卦.

引用:
原帖由 loveless 於 7-11-2018 11:05 發表

例A:
2018年11月7日
"美國聯邦法官初步裁定,晶片製造商高通必須對英特爾特競爭對手提供部分技術授權。"

即食永遠吸晴, 來龍去脈前因後果得Q閒去記去揾去睇去明..
唔怪得從未聽過美國人會犯'商業間諜'罪.只要法庭判定,你就要交出尼.

當奴叔叔真係老實,講到明,唔望你中國富貴,只望你閉翳.

[quote]原帖由 48191 於 16-11-2018 22:56 發表
你響農暦新年前掃

[quote]原帖由 48191 於 16-11-2018 22:56 發表
你響農暦新年前掃

回739#

C Hing,小心果D,佢地自在靜雞雞偷你銀包,
新聞都間中有報導. 仲有..相信有老婆同女朋友果D,
就算俾佢地偷左,都唔會照實報案卦?

...受關稅衝擊 美國擬促中國恢復進口美大豆...
俾大陸點中左個死穴.

呢D國家大事,都係留番俾D領導人去煩.
我都係諗下今晚六合彩,會開邊6個number好過.

發新話題