發新話題

有新發居家旅行防身武器

有新發居家旅行防身武器

新發明:
https://www.facebook.com/eqpgec/videos/1003036436536367/UzpfSTE3Nzc1MzU0ODkxMzY4MjoxODE1NTY2MDE4NDY1NzUy/

WOW!威力的確係唔少野WO D樽好似係石油器,
但果D白色粉末,唔似係火藥卦, 但佢地又會當火藥尼引爆 Thx for sharing.

過2J喎。。。

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-5-2018 12:23 發表
WOW!威力的確係唔少野WO D樽好似係石油器,
但果D白色粉末,唔似係火藥卦, 但佢地又會當火藥尼引爆 Thx for sharing.
應該係肥田料(硝石)! 細個時係本地五金舖有得買! 我地用厠纸卷來玩煙霧彈! 而家禁哂買唔到!

引用:
原帖由 rho837 於 1-5-2018 14:38 發表

應該係肥田料(硝石)! 細個時係本地五金舖有得買! 我地用厠纸卷來玩煙霧彈! 而家禁哂買唔到!
好似係傳統火藥既其中一種材料?

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-5-2018 22:17 發表

好似係傳統火藥既其中一種材料?
睇網上的敎育片話係! 用水加熱煮澇濕硝石溝砂糖溝木炭溝硫黃成熱漿再溝榖殼再等到曬乾後就成古老黑火藥! 不過個製造過程好危險好容易爆炸! 唔好試! 係外國好多人試玩在煮熱時突然爆炸冇哂啲手指!

樓主條片班中東佬可能應該用硝石溝糖加水煮熱到收水再風乾後再壓成粉粒! 製作過程中好危險好易爆炸!

[quote]原帖由 rho837 於 1-5-2018 14:38 發表
應該係肥田料(硝石)! 細個時係本地五金舖有得買! 我地用...

謝謝C Hing給予有關知識.

發新話題