發新話題

港貨櫃藏1.2萬發子彈 逾百長短槍全上膛

引用:
原帖由 rho837 於 7-5-2018 11:34 發表

乜槍有人性咩! 自己識分邊啲係好人壞人咩!
善良之槍

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-5-2018 14:45 發表

善良之槍
周星星的上司果支?

引用:
原帖由 walther 於 6-5-2018 11:53 發表
好奇一問 : 咩叫"制式也也槍", "制式"係指咩嘢呢 ? 係咪有D槍係冇制式 ?
台灣叫「制式槍」》即係講得出model 》即係真鐵廠造既槍,相對既係「改造槍」

1 個讚好! TOP

d槍個款都幾跟得上潮流wo,唔係d用到殘既陳年二手貨
唔睇內文重以為氣槍來 XD
返而想知全部原廠定某地老翻槍

引用:
原帖由 閒雜人等 於 8-5-2018 09:23 發表
d槍個款都幾跟得上潮流wo,唔係d用到殘既陳年二手貨
唔睇內文重以為氣槍來 XD
返而想知全部原廠定某地老翻槍
肯定係老翻啦, 個報導話其中有D型號係 CLOCK 26.

引用:
原帖由 blockhead 於 8-5-2018 04:13 發表

台灣叫「制式槍」》即係講得出model 》即係真鐵廠造既槍,相對既係「改造槍」
原來如此! 謝謝C Hing給予有關知識.

1 個讚好! TOP

臺灣槍械管制好嚴!個個男人都當過兵及海岸線大長! 所以走私真鐡搶械好嚴重! 但近年來都冇乜聽到有關槍械大案事件!

陳水扁曾經報稱俾人用槍企圖刺殺

有支Px4c Storm compact
仲有SP01 shadow, PPQ, XDM....
呢批潮槍黎wor, 似係有錢佬收藏品, 定係富貴槍會入貨.

用黎犯案求其入批黑星得啦, 反正用完一次都丟落海, 洗鬼買咁貴......

台灣上一次0吾記得幾多年前, 又係機器藏槍, 有起出tavor

2009年
https://hk.news.appledaily.com/i ... e/20090927/13252904

由此推斷, 台灣民間應該有好多真鐵.

以我記得有一次當街當巷射M4! 用Heat情節形容!

2004年07月26日
涉及多宗綁架案的頭號通緝犯張錫銘及其黨羽陳進雄,被警方包圍後挾持人質,二人持M16步槍和AK-47反抗,身上更有5顆以上的手榴彈,警匪雙方猛烈駁火3,000發,張其後逃脫

資料來源:《蘋果》資料室

3000發,雙方到底射乜

引用:
原帖由 rho837 於 8-5-2018 21:16 發表
以我記得有一次當街當巷射M4! 用Heat情節形容!
近期呢單都堅

https://www.youtube.com/watch?v=L1myFZtUC6M
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 NCP013 於 8-5-2018 19:07 發表
台灣上一次0吾記得幾多年前, 又係機器藏槍, 有起出tavor

2009年
https://hk.news.appledaily.com/i ... e/20090927/13252904
呢單都堅呀, 又係一堆潮槍

Tavor裝埋鏡

發新話題