發新話題

[VFC] VFC UMP45問題

有冇買左新版ump.45 既師兄可以開箱, 同埋驗證下係咪真係"steel internal"
我生得聰明得罪你咩!!!

剛剛睇咗及試咗幾槍
沒有打散只係拆咗下身用磁石試吓
只得網球拍係可以攝到
就咁目測,對比舊版,膠件嘅都係膠,合金件都仲係合金

唯一係彈夾好似有改變,我諗買返新版彈夾比舊版就算了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 23-5-2018 20:57 發表
剛剛睇咗及試咗幾槍
沒有打散只係拆咗下身用磁石試..
請問新版45 匣仲會漏嗎?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 2slow 於 23-5-2018 20:57 發表
剛剛睇咗及試咗幾槍
沒有打散只係拆咗下身用磁石試吓
只得網球拍係可以攝到
就咁目測,對比舊版,膠件嘅都係膠,合金件都仲係合金

唯一係彈夾好似有改變,我諗買返新版彈夾比 ...
照咁睇 前面師兄講bolt stop固定方法都冇改善到

請問一下 45 同 9 個身係咪只有 marking 同 槍口 有不同,其他完全一樣?
聽聞匣都可以互換,同埋好似整體上 9 評價唔差但 45 就 __ 一樣...

引用:
原帖由 Dave 於 23-5-2018 21:30 發表

請問新版45 匣仲會漏嗎?
新版45 匣就咁睇只係出氣valve同舊版唔同, 入了氣打了一夾冇咩問題

P.s. 小弟只係到相熟鋪頭試槍, 冇買到, 所以唔能夠拆開打散詳細check清楚
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-5-2018 21:37 發表

照咁睇 前面師兄講bolt stop固定方法都冇改善到

呢個真係唔清楚

New Arrival ~~~ Umarex / VFC UMP45 GBB SMG (2018, New Version)
- New Version Aluminum Bolt Carrier
- New Design Gas Magazine, Better Performance than the old version
- Upgraded Steel Internal Parts  <----

睇到bu__y workshop e 句野仲等我興奮左幾粒鐘, 睇黎steel internal parts 應該都係指bolt stop, 螺絲, pin...

多謝2show 兄解開e 個疑問

我生得聰明得罪你咩!!!

仲等我幫支DX版g36期待口左一陣

G36個hopup仲衰。唔可以微調個hopup

引用:
原帖由 Opica 於 24-5-2018 09:17 發表
G36個hopup仲衰。唔可以微調個hopup
癈到笑,仲有一拆就99.99%爆組件,拆多幾次槍身都收皮

但如果支ump v2係鋼火控,g36都有份嘛

引用:
原帖由 johnlam602 於 24-5-2018 10:29 發表

癈到笑,仲有一拆就99.99%爆組件,拆多幾次槍身都收皮

但如果支ump v2係鋼火控,g36都有份嘛
見到咁多位C Hing對VFX的評語,似乎都係當佢是模型槍收藏算了. Thx for sharing.

VFC d野廢 大家心照就算
千其唔好話係垃圾,特別係傷左FB group 果班hater個玻璃心 就有排抽你水

肛湖傳閒,除左有 D 槍本身設計就有問題,新果批設計其實係 OK 的
但因為出既款太多太密,佢自己根本做唔晒,背後就搵左唔同廠代工做零件
結果出黎呢批大 0.5mm,果批又細左 0.5mm,砌埋砌埋就會有 n 個版本
當中就梗係有 D 版本有事有 D 又冇事

利申,真係聽返黎有錯請指正

姑勿論點都好。。。V 記槍係吸引既
但身邊朋友抽到既不下於十支下簽。。。
就星期一已經有支全新原裝 416D v2 打左十匣就 chok 爛左飛機 Oring...

另外見到有人拍片平反,話原裝打可以即落場打 50m 云云
其實想講 "有效射程" 同 "最大射程" 係 2 樣野,1.5j up 要飛 5,60m 真係好閒

但而加有個好方便地方做 test
去 VV28 試槍區,果度有成 35m 咁長,背貼牆有 38m
版邊係一堆 iPhone plus 咁上下 size 既 target,數下打到幾多槍就知合唔合格
小弟早幾日用 MWS 淨係改左粒紫膠米奇屎 + 4x 鏡,成績就麻麻地 10 中 7 左右 la,同行手拉就 10 中 9 左右 (都係戴返頭盔穩陣 )

發新話題