發新話題

[deadpool 2] 外國網友討論cable支槍

[deadpool 2] 外國網友討論cable支槍

繼Thanos之後,Josh Brolin又在Marvel新片中主演 cable一角
Cable 來自未來,漫畫入面佢既武器夠晒科幻

但電影Trailer同定裝照出來後,外國網友都對Cable身上裝備議論紛紛,有人就覺得cable作為一個來自未來既大叔,支槍似乎唔夠未來wor,唔知大家點睇 ?

主體Kriss Vector, 用9mm彈匣,配個M82頭......
類似thompson尾...上面個扭扭制有咩用 ?  

身裝備.... 未來都係咁架乍 ?  好似好現代下...

用現代野砌出黎, 好處係易cosplay

引用:
原帖由 pbay 於 2018-5-15 14:26 發表
繼Thanos之後,Josh Brolin又在Marvel新片中主演 cable一角
Cable 來自未來,漫畫入面佢既武器夠晒科幻

但電影Trailer同定裝照出來後, ...
「上面個扭扭制有咩用」
冇記錯把野Trailer有幕係射脈衝,扭扭制較能量

引用:
原帖由 屈濕 於 15-5-2018 15:07 發表

「上面個扭扭制有咩用」
冇記錯把野Trailer有幕係射脈衝,扭扭制較能量
原來係咁

戲中CABLE 顯得太瘦.
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 15-5-2018 17:37 發表
可能CG特技budget留晒俾avenger,
如果好似hulk或thanos用CG將佢成個人變大, 逐格整會貴好多

如果頂果副圖係漫畫既設定
咁而家用支Kriss Vector又真係差太遠喇
可能真槍公司重金讚助?結果局住要賣廣告⋯⋯?

引用:
原帖由 tinyau1134 於 15-5-2018 17:37 發表
漫畫支槍咁巨型,無大隻佬肯接呢個角色尼做? Thx for sharing.

引用:
原帖由 閒雜人等 於 16-5-2018 10:35 發表
如果頂果副圖係漫畫既設定
咁而家用支Kriss Vector又真係差太遠喇
可能真槍公司重金讚助?結果局住要賣廣告⋯⋯?
cable支槍都好多種外形, 唔知邊個係"官方"設定,
不過佢作為一個未來人,兼火力控大叔, 觀眾梗係期望有咁大支得咁大支, 有咁重型得咁重型啦

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-5-2018 10:59 發表

漫畫支槍咁巨型,無大隻佬肯接呢個角色尼做? Thx for sharing.
依家拍呢d特技戲, 多數都係CG做晒架啦, 有幾何真係手羅住跑

發新話題