發新話題

自製槍燈

我自己最初都係就咁掛上去,不過有老鼠尾,
改短條尾用橡筋cool上去

之後正正經經買枝手槍燈……
但自己整左個單點尾制
m3+尾制

重點係……半按低亮,全按高亮

Btw, 手槍燈有無tactical switch 類似長槍燈咁係有老鼠尾
即係好似x300咁有無得改老鼠尾

玩過手槍燈但要下下用食指開唔太方便

手鎗燈係預你雙手唔係單手用,SF同SL設計已經大致考慮到單手開燈,但真品個flip switch係very L hard,至於真品老鼠尾睇牌子,Armytek超級軟而且無聲,N記so L hard但啪啪聲,SF、Inforce就so L貴冇試過。

老鼠尾方便長鎗擺位,手鎗加條尾會卡自己多d......

最緊要玩得開心
我m4都係感裝

引用:
原帖由 loveless 於 19-5-2018 11:59 發表
平有平玩, 用到至有用.
只有哈里斯保持到射擊支架自然,其他兩款多舊魚。

引用:
原帖由 48191 於 19-5-2018 08:04 發表
頂Mount電筒。點瞄呢又?
無錯。枝MP5變咗瞄唔到遠,只可以室內近戰腰平位置射擊。所以後來無用。

在那個年代,並没有太多選擇。有這一種權宜方法,也是可以接受。
引用:
原帖由 vgrdragon1 於 20-5-2018 11:11 發表

無錯。枝MP5變咗瞄唔到遠,只可以室內近戰腰平位置射擊。所以後來無用。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 loveless 於 19-5-2018 11:59 發表
Jaw index....我對將枝燈擺係個頭隔離感到好不安

引用:
原帖由 BLSK 於 19-5-2018 12:57 發表
令我諗起有種方法係正常持手槍但用support hand手指夾住
係咪真係work?定要係電筒到加個圈(指輪咁既物體)
Costa 當然有ring....

引用:
原帖由 tf141 於 20-5-2018 22:42 發表

Jaw index....我對將枝燈擺係個頭隔離感到好不安
Jaw index 一般好似係夾住另外兩種視乎情況去用, 好少話硬性一招走天涯.
打game同現實有DD唔同, 打game反應快一照到人就當靶打到開花, 係冇程序同法律問題既

回覆 11# 的帖子

你望清楚個mount,唔係密封,可以睇到準星,呢個mount好野黎

引用:
原帖由 loveless 於 21-5-2018 12:24 發表

Costa 當然有ring....
加個洋蔥圈係隻手指度,支筒唔小心大力撞到牆你就知錯,骨都拗斷你。一般品牌電筒有金屬防滾環,一樣可以grip筒,俄軍有用既Armytek仲係更粗壯既橡膠環,超好grip,SF係為左賺多樣錢先搞特規姐

引用:
原帖由 RCOOH 於 21-5-2018 14:19 發表

加個洋蔥圈係隻手指度,支筒唔小心大力撞到牆你就知錯,骨都拗斷你。一般品牌電筒有金屬防滾環,一樣可以grip筒,俄軍有用既Armytek仲係更粗壯既橡膠環,超好grip,SF係為左賺多樣錢先搞特規姐
但我鐘意睇明星烈日當空用電筒照住前面一覽無遺百九幾米打空氣o阿

引用:
原來電筒和手槍分開用,是這樣子的 .謝謝給分享有關知識.

發新話題