29 12
發新話題

馬記G34改鋼slide後lock 唔到Bolt

馬記G34改鋼slide後lock 唔到Bolt

全槍改動如下
1.馬記G34 Body 除了(整組Hammer & C牙set (換咗吉打鋼Hammer & C牙set) 及換咗鋁Trigger)
2.回唐彈弓換咗 (吉打兩組彈弓set 1for 鋼slide 另1條for 鋁slide 我揀咗用for 鋁slide果條!因鋼slide果彈弓條太勁 )
3.原裝馬記匣入恐龍green gas 14kg(有潤滑個隻)
4.Hop up膠改咗楓葉膠 6.1楓葉管及做密氣
5.台灣TTI 34 鋼slide
6.吉打3代下身

問題:
鋼slide及所有組件,組裝後尚算暢順。上無彈彈匣後上唐可以lock Bolt。入0.2彈後上唐都以lock Bolt。扣雞發射都算正常but打晒所有BB彈後就lock 唔到Bolt。缷匣後再上無彈彈匣又可以lock Bolt! 試咗3匣都係咁。

請各路CHing 賜教賜教感激感激謝謝

Slide 重,自然有機會打既時候行唔曬全行程
我自己有支17 改吉打鋼slide 天氣凍小小打到尾都lock唔到
宜家換左韓國飛機set就完全無問題
*we 膠匣除外,一樣有機會lock唔到

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 阿堅 於 24-5-2018 12:24 發表
我自己有支17 改吉打鋼slide 天氣凍小小打到尾都lock唔到
We膠匣lock唔到? 請問we膠匣用落除左輕有冇咩唔同?
韓國套飛機係咪真係好得呢?
Thx!

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2018 12:56 發表

We膠匣lock唔到? 請問we膠匣用落除左輕有冇咩唔同?
韓國套飛機係咪真係好得呢?
Thx!
膠匣凍得快,所以扣得快少少到尾就行唔曬全行程
套韓國飛機裝鋼slide真係解決左唔少問題

另外其實隻we膠匣用係一般鋁slide是ok的,係鋼差D

韓國牌子係邊隻呢? 🙏🏼🙏🏼

引用:
原帖由 阿堅 於 24-5-2018 12:24 發表
請問係咪lee set?

引用:
原帖由 Wopa1969 於 24-5-2018 13:32 發表

引用:
原帖由 Wopa1969 於 24-5-2018 13:32 發表

咩牌子黎的??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

韓仔VOLANTE, 個人測試 BLOWBACK大過WE飛機組少少, 唔係太大分別, 但比較耗氣

小弟都剛剛砌左把 TTI 鋼34, 同你setting差不多

1.馬記G17 Body 除了 (換咗吉打鋼Hammer & C牙set) 及換咗鋁Trigger)
2.回樘彈弓 用返原裝, 試過吉打鋼slide果彈弓條係lock唔到的
3.原裝馬記匣入恐龍氣及topgas 都試過
4.楓葉Hop up座原裝膠及管及做密氣
5.SAT TTI 34 鋼slide
6.吉打3代下身

樓主試試用返原裝回樘彈弓 ....
另外吉打鋼Chassis組有無執過?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 ayaka 於 24-5-2018 13:53 發表
韓仔VOLANTE, 個人測試 BLOWBACK大過WE飛機組少少, 唔係太大分別, 但比較耗氣
咁可能we飛機set加we匣比較抵玩
韓仔套野都4-5百

回覆 11# 的帖子

我買左第一批, 佢改左版免費寄左新HOUSING比我, 不過未得閒試, 可能會有改進

回覆 10# 的帖子

無咩執過(只係執滑D邊位同slide位)

引用:
原帖由 Wopa1969 於 24-5-2018 14:24 發表

無咩執過(只係執滑D邊位同slide位)
用咩飛機座?

回覆 14# 的帖子

原裝馬記飛機座

29 12
發新話題